Η Γαλλία θα υποδεχθεί μέλη της οργάνωσης Λευκά Κράνη που απομακρύνθηκαν από τη Συρία

Η Γαλλία θα υποδεχθεί μέλη της οργάνωσης Λευκά Κράνη που απομακρύνθηκαν από τη Συρία Facebook Twitter
0

Η Γαλλία δεσμεύτηκε να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί στην υποδοχή μελών της οργάνωσης Λευκά Κράνη που απομακρύνθηκαν από τη Συρία μαζί με τις οικογένειές τους, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Περισσότερα από 400 μέλη της οργάνωσης εθελοντών διασωστών Λευκά Κράνη η οποία δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας και οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Ισραήλ στην Ιορδανία για να μην εγκλωβιστούν στη Συρία όπου συνεχίζεται η προέλαση των κυβερνητικών στρατευμάτων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον νότο.

«Η επιχείρηση αυτή προβλέπει την επανεγκατάστασή τους σε τρίτες χώρες. Η Γαλλία θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί στην υποδοχή μελών των Λευκών Κρανών και των οικογενειών τους και θα συνεχίσει να κινητοποιείται υπέρ των θαρραλέων αυτών ανθρώπων που διακινδύνευαν τη ζωή τους κάθε μέρα για να βοηθήσουν τον συριακό πληθυσμό», υπογραμμίζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής που απομακρύνθηκαν από την Συρία θα φιλοξενηθούν στην Ιορδανία για διάστημα έως τρεις μήνες προτού μεταφερθούν σε τρίτες χώρες.

Η Βρετανία, η Γερμανία και ο Καναδάς έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τους υποδεχθούν, σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές.

Τα Λευκά Κράνη απέκτησαν μεγάλη φήμη χάρη στις επιχειρήσεις διάσωσης που προσέφεραν στην Συρία, όπου περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2011 από τον πόλεμο.

Το έργο τους είχε μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και τους χάρισε μια θέση μεταξύ αυτών που εξέτασε η Επιτροπή των Νόμπελ για το βραβείο Ειρήνης του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM