Le Monde: Ο Πούτιν κυριάρχησε στη σύνοδο κορυφής απέναντι στον Τραμπ

Le Monde: Ο Πούτιν κυριάρχησε στη σύνοδο κορυφής απέναντι στον Τραμπ Facebook Twitter
EPA/ANATOLY MALTSEV
0

Με τον τίτλο «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κυριαρχεί στη συνάντηση του Ελσίνκι απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ» σχολίασε η γαλλική εφημερίδα Le Monde τη σημερινή συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών.

«Μια σχέση επί ίσοις όροις φαίνεται ότι αλίευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τις συνομιλίες του με τον Τραμπ», επεσήμανε η εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας «πολύ φιλική» την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο πρόεδροι το απόγευμα.

Όπως επεσήμανε η Le Monde, ο Τραμπ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε μια βίαιη επίθεση εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του και των μέσων ενημέρωσης, τα οποία θεωρεί ότι συνολικά διάκεινται εχθρικά απέναντι στην προσέγγιση με τη Ρωσία, την οποία επιθυμούσε ο ίδιος.

«Τα συγχαρητήριά του προς τον συνομιλητή του για την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ολοκληρώθηκε χθες, ξεχρεώθηκαν με μια μπάλα που του έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και την οποία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποσχέθηκε να την εμπιστευτεί στον γιο του, Μπάρον, μεγάλο λάτρη του αθλήματος», συνέχισε.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα θέματα στα οποία αναμένει μια αισθητή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών που, όπως υπενθύμισε, δεν είναι μόνο πυρηνικές δυνάμεις αλλά και κυρίαρχες στον τομέα της ενέργειας, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άποψή του περί ισότητας μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν ήταν επίσης ο πρώτος που αναφέρθηκε στο πιο ευαίσθητο ζήτημα: στη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση και πρότεινε, στο θέμα αυτό, μια συνεργασία των δύο χωρών. Όταν ρωτήθηκε με τη σειρά του ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την εντύπωση ότι συμφωνεί πλήρως, προσθέτει η εφημερίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ανακαλούν τη βίζα του προέδρου της Κολομβίας μετά από δηλώσεις σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ανακαλούν τη βίζα του προέδρου της Κολομβίας μετά από δηλώσεις σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Μιλώντας έξω από την έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν, ο Πέτρο κάλεσε για τη συγκρότηση μιας παγκόσμιας ένοπλης δύναμης με αποστολή την «απελευθέρωση των Παλαιστινίων»
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο 100 του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ετών λύθηκε: Γράμματα και κουμπιά αποκάλυψαν την ταυτότητα στρατιωτών

Διεθνή / Γράμματα και κουμπιά αποκάλυψαν την ταυτότητα στρατιωτών Α' Παγκοσμίου Πολέμου λύνοντας μυστήριο 100 ετών

Τέτοιες ανακαλύψεις δεν είναι ασυνήθιστες σε αυτή την περιοχή της Γαλλίας, αλλά η ταχύτητα και η ακρίβεια με την οποία κινητοποιήθηκαν οι ειδικοί ήταν εκπληκτική
LIFO NEWSROOM
«Τείχος από Drones» στην Ευρώπη: Το σχέδιο της ΕΕ για να σταματήσει τη Ρωσία

Διεθνή / «Τείχος από Drones» στην Ευρώπη: Το σχέδιο της ΕΕ για να σταματήσει τη Ρωσία

Η ΕΕ σχεδιάζει ένα αόρατο «τείχος» από drones στα ανατολικά σύνορά της, ενώ παράλληλα προωθεί δάνειο-μαμούθ 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία - Δείτε πώς αλλάζει ο χάρτης της ασφάλειας στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM