ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Bόμβα» Καμμένου για τον «Κλεισθένη» - Συμφωνεί με την πρόταση Πατούλη για τις αυτοδιοικητικές

«Bόμβα» Καμμένου για τον «Κλεισθένη» - Συμφωνεί με την πρόταση Πατούλη για τις αυτοδιοικητικές Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Συνάντηση με τον Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Αμαρουσίου, είχε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όπου διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή για τις αυτοδιοικητικές αλλαγές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποδέχθηκε την κριτική που ασκεί η ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών και στην κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε διαφοροποιηθεί και ο βουλευτής του κόμματος Κ. Κατσίκης δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει την απλή αναλογική (και την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών της Β' Αθηνών και Αττικής).

Συζήτησαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης με αφορμή το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη». Ο κ. Καμμένος όπως έγινε γνωστό βλέπει θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι ο πρώην δήμαρχος Πάρου κ. Ραγκούσης είναι επίσης υπέρ του 3%.

Διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ότι, παρόλο που η ψήφος είναι κατά συνείδηση, αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό.

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια