Economist: Η Ευρώπη βαδίζει στην κατεύθυνση των σκληρών πολιτικών του Κουρτς

Economist: Η Ευρώπη βαδίζει στην κατεύθυνση των σκληρών πολιτικών του Κουρτς Facebook Twitter
EPA/NICOLAS LAMBERT
1

«Η Ευρώπη βαδίζει στην κατεύθυνση των σκληρών πολιτικών του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος σχεδιάζει "άξονα" κατά της παράνομης μετανάστευσης», γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.

«Aκόμη και κεντροευρωπαίοι αξιωματούχοι φοβούνται πως οι Αυστριακοί κάποιες φορές το παρατραβάνε.

Στην Αυστρία, πολλοί τον θεωρούν απλά οπορτουνιστή παρά μεγαλόπνοο οραματιστή, «η μόνη στρατηγική του είναι για το πώς θα παραμείνει καγκελάριος στην Αυστρία», σημειώνει το περιοδικό.

Σύμφωνα με τον Economist «διευκολύνει πολύ τον Κουρτς το γεγονός ότι η Αυστρία "παίρνει το πηδάλιο" ακριβώς τώρα που ο πονοκέφαλος του μεταναστευτικού επιστρέφει. Ωστόσο, αν και η αυστριακή κυβέρνηση θα προσπαθήσει να υπάρξει συμφωνία, δεν σημαίνει ότι πιστεύει πως θα τα καταφέρει εκεί που απέτυχαν άλλοι».

«Και το σχέδιο: έλεγχοι, αλλά και γενναιοδωρία –να βοηθηθούν αυτοί που πιο πολύ έχουν ανάγκη. Όμως, για να πειστεί η Αφρική να συνεργαστεί και να δημιουργήσει κέντρα υποδοχής θα απαιτήσει πολύ πιο ευέλικτη διπλωματία από αυτή που μπορεί να επιστρατεύσει η ΕΕ», αναφέρει το άρθρο.

«Οι διχασμένες κυβερνήσεις της Ευρώπης κοιτάζουν προς τον Κουρτς, αναζητώντας απελπισμένα μια λύση για τα μεταναστευτικά τους προβλήματα. Όμως, οι εσωτερικές τους πολιτικές τις αναγκάζουν να ζητούν ακόμα σκληρότερα μέτρα –παρότι οι αριθμοί των αιτούντων άσυλο υποχωρούν. Και κάθε βήμα προς κάποιου είδους λύση σταδιακά διαβρώνουν την "αρχή της εδαφικότητας" της ΕΕ σχετικά με το άσυλο» προσθέτει.

Ο Economist εκτιμά ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι του Κουρτς υιοθετούν κάποιες προτάσεις του, ελπίζοντας ότι θα απομακρύνουν στο μέλλον τις πιο βίαιες λύσεις. Και πιστεύουν ότι θα το μπορέσουν. Μπορεί όμως και όχι», καταλήγει το βρετανικό περιοδικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM
Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Διεθνή / Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Η δικαστής Κάριν Ίμεργκουτ, διορισμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ, μπλόκαρε δύο φορές τα σχέδιά του για στρατιωτική επέμβαση στο Πόρτλαντ. Ποια είναι η γυναίκα που βρέθηκε απέναντι σε δύο προέδρους και γιατί η ιστορία της συγκλονίζει ξανά την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

Διεθνή / Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

«Μέσω της ανάπτυξης μεταλλικών-οργανικών πλαισίων, οι βραβευθέντες έχουν προσφέρει στους χημικούς νέες ευκαιρίες για την επίλυση ορισμένων από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο φορέας απονομής του βραβείου
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Η 17χρονη κόρη της δημάρχου Ιρίς Στάλτσερ βασική ύποπτη της δολοφονίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η δήμαρχος - Η 17χρονη κόρη της βασική ύποπτη

Η Γερμανίδα δήμαρχος Ιρίς Στάλτσερ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση με 13 μαχαιριές στο σπίτι της - Η 17χρονη κόρη της είναι βασική ύποπτη, ενώ οι αρχές εξετάζουν οικογενειακά κίνητρα πίσω από το έγκλημα
LIFO NEWSROOM
Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Διεθνή / Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ συμμετέχουν στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Ο ρόλος του Κατάρ, οι όροι της Χαμάς και το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ που μπορεί να αλλάξει τη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι οι λοιποί "Ευρωπααίοι αξιωματούχοι" δαιμονοποιούν τον κάθε Κουρτς αυτόματα, χωρίς να αμφισβητήσουν ούτε στο ελάχιστο τις δικές τους πολιτικές, οι οποίες και οδηγούν τον κόσμο στο να ψηφίζει τον κάθε Κουρτς.Όταν μου λες "δεν υπάρχει πρόβλημα" κι εγώ σου λεω "υπάρχει πρόβλημα", όταν μου λες "θα φέρω κι άλλους", κι εγώ σου λέω "δεν θέλω άλλους. Θέλω να βοηθήσω αλλά δεν αντέχω άλλους γιατί δεν αφομοιώνονται", και δεν με ακούς, όταν μου λες "θα τα καταφέρουμε" κι εγώ σου λέω "δεν θα τα καταφέρουμε γιατί τους φέρνεις χωρίς να συνδέεις τα δικαιώμτά τους με στοιχειώδεις υποχρεώσεις νομιμοφροσύνης και ένταξης υπό την απειλή απέλασης" και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, ναι, Κουρτς θα ψηφίσω (ΧΑ όχι, βέβαια, γιατί πιθήκους-εγκληματίες με σηκωμένα χέρια δεν θα έπρεπε να έχουμε στα ψηφοδέλτια) αλλά έναν δημοκράτη που θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την παράνοια, ναι, αν βρεθεί μπροστά μου θα τον ψηφίσω. Γιατί εσύ μου γυρνάς την πλάτη και ηθικολογείς, αλλά εγώ ως γυναίκα που έτσι γουστάρω, να κυκλοφορώ με μίνι, ως γκέι που μου έχεις δικαιώματα και ελευθερίες, θέλω να απολαμβάνω τα δικαιώματα αυτά και να μην έρχονται αυτοί και να συντηριτικοποιούν την κοινωνία μου με την αυριανή τους ψήφο ή να μου δημιουργούν προβλήματα επειδή θέλουν να μην κάνουν χειραψία οι άνδρες σε γυναίκες, να μην κολυμπούν οι κόρες τους με το γιο μου, να με λοξοκοιτάνε επειδή φιλάω τον γκόμενό μου, ή να με παρενχολούν αργά το βράδυ στο δρόμο επειδή στις χώρες τους έτσι κάνουν και εσύ δεν φροντίζεις να τιμωρούνται παραδειγματικά. Ναι. Αν εσύ ηθικολογείς-μπουρδολογείς και αγνοείς τα προβλήματα που δημιουργούνται και μου λες ότι δεν υπάρχουν ενώ εγώ τα ζω, θα σε στείλω σπίτι σου και θα φέρω άλλον.