Γυναίκα εξομολογείται τον τρόμο που βίωνε επί χρόνια από τον δράστη της επίθεσης στην Capital Gazette

Γυναίκα εξομολογείται τον τρόμο που βίωνε επί χρόνια από τον δράστη της επίθεσης στην Capital Gazette Facebook Twitter
Anne Arundel County Police Department
0

Η γυναίκα η οποία είχε καταγγείλει για παρενόχληση τον Τζάροντ Ράμος, ο οποίος σκότωσε 5 ανθρώπους στην εφημερίδα Capital Gazette, στην Αννάπολις του Μέριλαντ, αφηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC τον τρόμο που βίωνε επί πολλούς μήνες, λόγω των απειλητικών μηνυμάτων του «φίλου» της.

Στη συνέντευξη, η γυναίκα αυτή, η οποία ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά της και χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Λόρι», είπε ότι αμέσως μόλις πληροφορήθηκε για την επίθεση στην εφημερίδα, κατάλαβε ποιος ήταν ο δράστης.

«Έκλεισα το τηλέφωνο και σκέφτηκα: ξέρω ποιος είναι ο ύποπτός σας», είπε.

«Ήξερα ότι αν επρόκειτο να κάνει κάτι τέτοιο, θα στοχοθετούσε την Capital», συνέχισε.

Ο Τζάροντ Ράμος, 38 ετών, σκότωσε τέσσερις δημοσιογράφους και μια υπάλληλο του εμπορικού τμήματος της εφημερίδας πριν παραδοθεί στους αστυνομικούς που τον είχαν περικυκλώσει. Του έχει ασκηθεί δίωξη για πέντε ανθρωποκτονίες.

Ο Ράμος είχε οργιστεί με την εφημερίδα και είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατηγορώντας τον διευθυντή της και έναν δημοσιογράφο για δυσφήμιση.

Αφορμή, ένα ρεπορτάζ που έφερε τον τίτλο «Ο Τζάροντ θέλει να γίνει φίλος σου», το οποίο περιέγραφε την ιστορία της «Λόρι». Ο Ράμος έχασε τη δίκη.

Στη συνέντευξή της στο NBC η γυναίκα αφηγήθηκε την πολύμηνη παρενόχλησή της μέσω του διαδικτύου.

Όλα ξεκίνησαν με ένα email που της έστειλε το 2009 ο Τζάροντ Ράμος, πρώην συμμαθητής της στο λύκειο.

«Μου έλεγε ότι επικοινώνησε μαζί μου επειδή ήμουν ο μοναδικός άνθρωπος που του φερόταν ευγενικά στο λύκειο», είπε, διευκρινίζοντας ότι εκείνη απάντησε λέγοντάς του ότι δεν τον θυμόταν.

Το επόμενο διάστημα αντάλλαζαν μηνύματα περίπου κάθε δύο ημέρες. Ξαφνικά και χωρίς λόγο η Λόρι έλαβε ένα «πραγματικά μοχθηρό» μήνυμα, επειδή δεν του είχε απαντήσει αρκετά γρήγορα στο προηγούμενο που της είχε στείλει. Από εκεί και πέρα τα μηνύματα του Ράμος γίνονταν ολοένα και πιο απειλητικά.

Η «Λόρι» τον κατήγγειλε και το 2011 εκείνος δήλωσε ένοχος για παρενόχληση. Απέφυγε τη φυλακή αλλά τέθηκε υπό επιτήρηση για τους επόμενους 18 μήνες.

Παρόλο που στη συνέχεια η οργή του επικεντρώθηκε στην εφημερίδα, η νεαρή γυναίκα εξακολουθούσε να ζει μέσα στον φόβο.

«Φοβόμουν ότι θα εμφανιζόταν κάπου, κάποτε και θα με σκότωνε. Ξέρω ότι τώρα δεν μπορεί να έρθει και να με βρει αλλά βασανιζόμουν, με τρομοκρατούσε για τόσο πολύ καιρό που, νομίζω ότι άλλαξα σαν άνθρωπος», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM