Νότια Κορέα: Πρώτα η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και μετά η άρση των κυρώσεων

Νότια Κορέα: Πρώτα η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και μετά η άρση των κυρώσεων Facebook Twitter
Η επικεφαλής της διπλωματίας της Σεούλ τόνισε ότι η Νότια Κορέα περιμένει να δει τη Βόρεια Κορέα να «εκπληρώνει τη δέσμευσή της για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλειά της και άλλα μέτρα οικοδόμησης της ειρήνης. (EPA/JEON HEON-KYUN)
0

Οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας θα παραμείνουν σε ισχύ ωσότου η Πιονγκγιάνγκ να μπορεί να διαβεβαιώσει ότι «έχει επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίησή» της, επέμεινε σήμερα η νοτιοκορεάτισσα ΥΠΕΞ Κανγκ Γκιάουνγκ-χα.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Σεούλ τόνισε ότι η Νότια Κορέα περιμένει να δει τη Βόρεια Κορέα να «εκπληρώνει τη δέσμευσή της για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλειά της και άλλα μέτρα οικοδόμησης της ειρήνης.

«Στο μεταξύ, οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ ωσότου να λάβουμε εξασφαλίσεις ότι η πλήρης αποπυρηνικοποίηση έχει επιτευχθεί», πρόσθεσε η Κανγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM