G7: Ο Ντόναλντ Τουσκ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι περιφρονούν την παγκόσμια τάξη

G7: Ο Ντόναλντ Τουσκ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι περιφρονούν την παγκόσμια τάξη Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι «δεν υπολογίζει» την παγκόσμια τάξη.

Οι εργασίες της Συνόδου της G7 διεξάγονται σε τεταμένο κλίμα εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και των εταίρων του, μετά και την επιβολή δασμών στις ΗΠΑ, για τον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό. 

Ο Τουσκ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση των αρχηγών κρατών των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη στο Λα Μαλμπέ, στον ανατολικό Καναδά.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι που βλέπω πως η παγκόσμια τάξη, που βασίζεται σε κοινούς κανόνες, περιφρονείται - όχι από τους συνήθεις υπόπτους - αλλά από τον βασικό αρχιτέκτονα και εγγυητή της: τις ΗΠΑ» επισήμανε ο Τουσκ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM