Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα μετά την εκτόξευση όλμων

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα μετά την εκτόξευση όλμων Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση περίπου 30 όλμων από τον παλαιστινιακό θύλακο προς το ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε η Χαμάς.

Επλήγη τουλάχιστον μία υποδομή της Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα και τέσσερις του Ισλαμικού Τζιχάντ, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα.

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως επλήγησαν βάσεις «της αντίστασης», σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιεί.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Twitter: «οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή την ώρα στη Γάζα. Οι εκρήξεις που ακούστηκαν είναι το αποτέλεσμα. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς».

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός θα αντιδράσει «σθεναρά» στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

«[Ο ισραηλινός στρατός] θα αντιδράσει με μεγάλη δύναμη στις επιθέσεις αυτές, και το Ισραήλ θα απαιτήσει βαρύ τίμημα από οποιονδήποτε προσπαθήσει να το βλάψει, και θεωρούμε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη να αποτρέπει τις επιθέσεις αυτές εναντίον μας», ανέφερε σε μια δήλωση ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ ότι βρίσκονται πίσω από την εκτόξευση των όλμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM