Το Ισραήλ αναχαίτισε όλμους που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ αναχαίτισε όλμους που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας Facebook Twitter
EPA/ATEF SAFADI
0

Το σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας του Ισραήλ κατέρριψε όλμους που εκτοξεύθηκαν εναντίον του νότιου τμήματος της χώρας από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Είκοσι πέντε όλμοι εκτοξεύθηκαν εναντίον πολλών σημείων του ισραηλινού εδάφους (...) και η πλειονότητά τους αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι από τους όλμους έπεσαν σε χωράφια χωρίς να προκληθούν θύματα.

Εξάλλου χθες Δευτέρα ένας Παλαιστίνιος που πλησίασε στον φράκτη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ και προσπάθησε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, να εξαπολύσει επίθεση, σκοτώθηκε από ένα ισραηλινό άρμα μάχης.

Μία ημέρα νωρίτερα ένα τεθωρακισμένο όχημα του ισραηλινού στρατού στοχοθέτησε θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ, συμμάχου της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα, σε αντίποινα για έναν εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε κοντά στον φράκτη.

Τρία μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ σκοτώθηκαν και, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι σημερινές ρίψεις όλμων αποτελούν αντίποινα για τον θάνατό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM