Ξεκίνησε στην Ολλανδία η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ακροδεξιού πολιτικού Βίλντερς

Ξεκίνησε στην Ολλανδία η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ακροδεξιού πολιτικού Βίλντερς Facebook Twitter
EPA/JERRY LAMPEN
0

Ξεκίνησε σήμερα σε εφετείο της Ολλανδίας, η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ακροδεξιού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς για τις κατηγορίες των διακρίσεων και της υποκίνησης μίσους. 

Ο ίδιος κατηγορεί τους εισαγγελείς ότι προσπαθούν να του στερήσουν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

Ο Βίλντερς είναι μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, ενώ το κόμμα ήταν δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές πέρυσι.

Το 2016 είχε κριθεί ένοχος για υποκίνηση σε διακρίσεις επειδή στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το 2014 είχε υποσχεθεί στους Ολλανδούς «λιγότερους Μαροκινούς» στη χώρα.

Όμως ο επικεφαλής του Κόμματος για την Ελευθερία είχε κριθεί αθώος για την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και του είχε επιβληθεί μόνο πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο Βίλντερς άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης εναντίον του, ενώ η εισαγγελία έχει ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

«Αυτό που δεν κατάφεραν να μου κάνουν οι ισλαμιστές, προσπαθούν να το κάνουν οι εισαγγελείς: να μου στερήσουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης», ανέφερε ο Βίλντερς στο Twitter πριν την έναρξη της δίκη του σήμερα, η οποία διεξάγεται σε μια ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας κοντά στο αεροδρόμιο Σίπχολ.

Η νέα δίκη θα διαρκέσει έντεκα ημέρες και οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους στις 6 Ιουλίου.

Ο ίδιος ο Βίλντερς δεν φαίνεται να ανησυχεί πολύ για τη νέα δικαστική του περιπέτεια, δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα De Telegraf: «Το έχω ξαναζήσει όλο αυτό».

Μάλιστα σήμερα δεν θα είναι παρών στη δίκη, με τον δικηγόρο του Γκέερτ Γιαν Κνουπς να μιλά εκ μέρους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος δήλωσε ένοχος για τη δημιουργία deepfake πορνογραφικού υλικού

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου εθνικού νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM