Ρωσία: Συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι μία ημέρα πριν τη διαδήλωση κατά του Πούτιν

Ρωσία: Συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι μία ημέρα πριν τη διαδήλωση κατά του Πούτιν Facebook Twitter
0

Υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν σήμερα, παραμονή της διαδήλωσης κατά της ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν για την τέταρτη προεδρική του θητεία στις 7 Μαΐου, ανακοίνωσαν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που παρακολουθεί τις συλλήψεις, υποστηρικτής του Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη καθώς μοίραζε φέιγ βολάν στο Ριαζάν, στο κέντρο της Ρωσίας, ενώ τοπική συντονίστρια του κινήματος του ρώσου διαφωνούντα συνελήφθη στην αυλή του κτιρίου όπου κατοικεί στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

Η οργάνωση της αντιπολίτευσης «Ανοικτή Ρωσία» ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη ακτιβιστών στην Αγία Πετρούπολη και στο Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας.

Αλλος ακτιβιστής εκλήθη από την αστυνομία στο Χαμπαρόφσκ, στην ρωσική Άπω Ανατολή, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία του κινήματος του Ναβάλνι στο Εκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια, και κατέσχεσε φέιγ βολάν που καλούν στην αυριανή διαδήλωση, σύμφωνα με την OVD-Info.

«Ο γεροδειλός ο Πούτιν νομίζει ότι είναι Τσάρος. Δεν είναι τσάρος και γι΄αυτό πρέπει να βγούμε στους δρόμους στις 5 Μαΐου», έγραψε από την πλευρά του ο Αλεξέι Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twiter.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Κρεμλίνου έχει καλέσει τους Ρώσους να διαδηλώσουν την οργή τους σε όλη τη χώρα αύριο, δύο ημέρες πριν από την τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη στις 18 Μαρτίου για τέταρτη προεδρική θητεία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν έθεσε υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές αφού είχε ανασταλεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι λόγω καταδίκης του, η οποία, όπως καταγγέλλει, ενορχηστρώθηκε από το Κρεμλίνο. Ελπίζει ότι αύριο θα καταφέρει να επαναλάβει τις μεγάλες διαδηλώσεις που είχε οργανώσει πέρυσι.

Την παραμονή της ορκωμοσίας του Πούτιν στις 6 Μαΐου 2012, διαδήλωση κατά του Κρεμλίνου στην πλατεία Μπολότναϊα της Μόσχας είχε καταλήξει σε συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας. Πολλοί διαδηλωτές είχαν τότε καταδικαστεί σε ποινές μέχρι 3,5 ετών φυλάκισης σε δίκες «παρωδία», σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM