Το βρετανικό κοινοβούλιο προειδοποιεί τον Ζούκερμπεργκ να καταθέσει για την Cambridge Analytica

Το βρετανικό κοινοβούλιο προειδοποιεί τον Ζούκερμπεργκ να καταθέσει για την Cambridge Analytica Facebook Twitter
0

Επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου ζήτησε σήμερα για μία ακόμη φορά από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να προσέλθει και να καταθέσει σχετικά με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων, προειδοποιώντας τον πως σε αντίθετη περίπτωση θα του επιδώσουν «επίσημη κλήση».

Αφού είχε κληθεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο, ο νεαρός δισεκατομμυριούχος είχε προτιμήσει να στείλει να τον εκπροσωπήσει ο τεχνικός διευθυντής του Facebook Μάικ Σκρέπφερ.

Οι εξηγήσεις ωστόσο του υψηλόβαθμου στελέχους του Facebook για την υπόθεση της Cambridge Analytica δεν ικανοποίησαν πλήρως τον πρόεδρο της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού και ΜΜΕ Ντέμιαν Κόλινς.

«Επομένως, επαναδιατυπώνουμε την πρόσκλησή μας στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ» επισημαίνεται σε μια επιστολή που εστάλη στο Facebook.

Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, η επιτροπή θα μπορούσε να επιδείξει λιγότερο συμβιβαστική στάση.

«Ελπίζουμε ότι θα απαντήσει θετικά στο αίτημά μας, όμως εάν δεν το κάνει, η Επιτροπή θα του επιδώσει επίσημη κλήση την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί» τη Βρετανία.

Το να μην ανταποκριθεί σε μια επίσημη πρόσκληση του κοινοβουλίου θα μπορούσε να οδηγήσει τη Βουλή των Κοινοτήτων να λάβει μέτρα σε βάρος του, ακόμα κι αν απλά αυτή η προοπτική επαρκεί προκειμένου ένας μάρτυρας να ανταποκριθεί και να προσέλθει για εξηγήσεις.

«Κατόπιν πληροφοριών βάσει των οποίων θα μιλήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο, θα θέλαμε να έλθει στο Λονδίνο την 24η Μαΐου» σημείωσε ο Ντέμιαν Κόλινς.

Ο επικεφαλής του Facebook έχει προσκληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όμως δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί επίσημα ότι θα προσέλθει.

«Είμαστε αισιόδοξοι όμως δεν έχουμε προς το παρόν λάβει την επίσημη επιβεβαίωση» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Facebook κατηγορείται ότι δεν προστάτευσε επαρκώς τους χρήστες του έπειτα από το σκάνδαλο Cambridge Analytica, της εταιρείας που διαχειρίστηκε εκ μέρους του ιστότοπου τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του.

«Υπάρχουν 40 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στη Βρετανία και τους αξίζει να τους δοθούν σαφείς απαντήσεις από την εταιρεία που ίδρυσε για να μάθουν εάν είναι ικανή να προφυλάσσει τα δεδομένα τους» υπογραμμίζει ο Κόλινς σε μια επιστολή, δίνοντας στον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook διορία έως την 11η Μαΐου για να απαντήσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Διεθνή / Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το 2024, η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 10.000 στρατιώτες στο Κουρσκ μαζί με οβίδες πυροβολικού, πυραύλους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Διεθνή / Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Έσπασαν γραφεία του κυβερνώνοντος κόμματος, εκτόξευσαν αυγά και μπογιές - Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, καθώς μαζικές διαδηλώσεις απαιτούν την απομάκρυνση της κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τι προσδοκά ο Τραμπ, γιατί ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος και γιατί πολλοί θεωρούν ήδη κερδισμένο τον Πούτιν - Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Άνκορατζ, για λόγους ασφαλείας, και αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες ώρες
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM