Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 43 αμάχους Τουαρέγκ στο Μάλι

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 43 αμάχους Τουαρέγκ στο Μάλι Facebook Twitter
0

Δεκάδες άμαχοι της φυλής Τουαρέγκ σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο βορειοανατολικό Μάλι, μέσα σε ένα 24ωρο.

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, στα σύνορα με τον Νίγηρα, ήταν ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.


Οι σφαγές σημειώθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου οι ορκισμένοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπέστησαν πρόσφατα μεγάλες απώλειες όταν αντιμετώπισαν τη γαλλική δύναμη Μπαρχάν και τον στρατό του Μάλι.

Στον αγώνα κατά του ΙΚ συμμετέχουν και δύο ένοπλες ομάδες των Τουαρέγκ, η Gatia και η MSA.

Ο Σιντιγκί Αγκ Χαμάντι, εκπρόσωπος της φυλής έκανε λόγο για σαράντα τρεις νεκρούς μέσα σε δύο ημέρες.

«Οι μαχητές μας καταστρέφουν τις βάσεις τους και τους αποδυναμώνουν. Αυτοί έρχονται και επιτίθενται σε αθώους πολίτες», είπε, εκτιμώντας πως οι σφαγές αυτές αποτελούν αντίποινα των τζιχαντιστών για τα πλήγματα που δέχτηκαν.


Οι δυνάμεις του Μάλι και της Γαλλίας έχουν εντείνει την πίεση στις τζιχαντιστικές οργανώσεις τους τελευταίους μήνες ενόψει των προεδρικών εκλογών της 29ης Ιουλίου.

Η MSA επιβεβαίωσε ότι πληροφορήθηκε «με οδύνη» τη δολοφονία 43 ανθρώπων της κοινότητας Ιντακσαχάκ, κατά τη διάρκεια δύο επιδρομών από ορδές ενόπλων κακοποιών στους καταυλισμούς της Ακλάζ στις 26 Απριλίου και της Αουακάσα στις 27 Απριλίου.

Σε ανακοίνωσή της απευθύνει επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις του Μαλί, του Νίγηρα να θέσουν αμέσως τέλος στα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται, αλλά διαβεβαιώνει ότι «δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκφοβισμό».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM