Ιστορική εποχή για την Βόρεια και τη Νότια Κορέα: Συμφώνησαν τέλος στον πόλεμο και τα πυρηνικά

Ιστορική εποχή για την Βόρεια και τη Νότια Κορέα: Συμφώνησαν τέλος στον πόλεμο και τα πυρηνικά Facebook Twitter
EPA
2

Μια νέα πολύ σημαντική εποχή εγκαινιάστηκε σήμερα μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας που θα έχει παγκόσμια επιρροή.

Οι ηγέτες της Βόρειας και Νότιας Κορέας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου ύστερα από μια ιστορική σύνοδο κορυφής.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν και το Νοτιοκορεάτη ηγέτη, Μουν Τζε-ιν ύστερα από συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών, που πραγματοποιήθηκαν στα σύνορα των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε συνθήκη ειρήνης με την οποία μάλιστα είχε τερματιστεί και ο Κορεατικός πόλεμος το 1953.

«Χαιρετίζω το θάρρος και την αποφασιστικότητα του προέδρου Κιμ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας.

Η συμφωνία έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά από την συνεχιζόμενη πολεμική ρητορική της Βόρειας Κορέας.

Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ενώ πολλοί αναλυτές παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με τον ξαφνικό ενθουσιασμό των δύο χωρών για δέσμευση.

Ιστορική εποχή για την Βόρεια και τη Νότια Κορέα: Συμφώνησαν τέλος στον πόλεμο και τα πυρηνικά Facebook Twitter
EPA
Ιστορική εποχή για την Βόρεια και τη Νότια Κορέα: Συμφώνησαν τέλος στον πόλεμο και τα πυρηνικά Facebook Twitter
EPA
Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM