Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Μπακού κατέκτησε η Εθνική Νεανίδων του τραμπολίνο

Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Μπακού κατέκτησε η Εθνική Νεανίδων του τραμπολίνο Facebook Twitter
0

Με την Εθνική νεανίδων του τραμπολίνο να κατακτά ένα ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό, φτάνοντας στη μεγαλύτερη διάκριση όλων των εποχών στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και με τους Έλληνες αθλητές να κερδίζουν τέσσερις προκρίσεις για τους ημιτελικούς των εφήβων και νεανίδων, άνοιξε η αυλαία του 26ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τραμπολίνο, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (12-15 Απριλίου).

Τα κορίτσια της Εθνικής νεανίδων (Αντωνία Σακελλαρίδου, Αναστασία Παπαδημητρίου, Λυδία Τσακαλίδου, Αγγελική Καλπαξή) πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση και πήραν την 3η θέση στον τελικό του ομαδικού αγωνίσματος με 150,190 βαθμούς, πίσω από τις Ρωσία (160,370 β.) και Λευκορωσία (155,325 β.), υποσκελίζοντας στις λεπτομέρειες τη Βρετανία (149,205 β.) και κάνοντας δικό τους ένα μετάλλιο που έχει ιστορική σημασία:


Ποτέ άλλοτε στα χρονικά του θεσμού η Ελλάδα δεν είχε ανέβει στο βάθρο στην κατηγορία νεανίδων, αφού το μοναδικό προηγούμενο μετάλλιο του ελληνικού τραμπολίνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν το χρυσό του Απόστολου Κουταβά στο ατομικό τραμπολίνο εφήβων το 2010.

Η Εθνική νεανίδων είχε δείξει τις δυνατότητές της και στον πρωινό προκριματικό, όπου είχε επίσης καταλάβει την 3η θέση με σπουδαία εμφάνιση και 279,985 βαθμούς, παίρνοντας το εισιτήριο για την πεντάδα του απογευματινού τελικού.

Εξίσου σπουδαίος ήταν ο ελληνικός απολογισμός στους προκριματικούς του ατομικού τραμπολίνο, με την κατάκτηση τεσσάρων εισιτηρίων για τους ημιτελικούς:

Στις νεανίδες, οι Ελληνίδες αθλήτριες πανηγύρισαν μία πρωτοφανή τριπλή πρόκριση για τον ημιτελικό του Σαββάτου (14/04), στον οποίο θα είναι παρούσες η Αντωνία Σακελλαρίδου (11η με 93,385 β.), η Αναστασία Παπαδημητρίου (14η με 93,065 β.) και η Λυδία Τσακαλίδου (15η με 92,345 β.).


Αξιοσημείωτη παρουσία είχε και η τέταρτη εκπρόσωπός μας, Αγγελική Καλπαξή, που βαθμολογήθηκε με 91,135 β. και τερμάτισε 24η μεταξύ 68 αθλητριών στη γενική κατάταξη, αλλά δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση επειδή κάθε χώρα δικαιούται να έχει μέγιστο αριθμό τριών αθλητριών στον ημιτελικό.

Στους εφήβους, ο Δημήτρης Μακρής συγκέντρωσε 99,035 βαθμούς και πέρασε ως 12ος στην προνομιούχο 24άδα του ημιτελικού του Σαββάτου (14/04), όπου θα διεκδικήσει με αξιώσεις το εισιτήριο για την οκτάδα του τελικού.
Από την πλευρά του, ο πρωτοεμφανιζόμενος 13χρονος Αρσέν Ντερεμπασιάν κατετάγη 36ος με 92,885 βαθμούς, σε σύνολο 65 αθλητών.

Αύριο (13/04), την σκυτάλη θα πάρουν άλλοι εννιά Έλληνες αθλητές και αθλήτριες: Οι Κώστας Γράψας, Μάριος Γράψας, Απόστολος Κουταβάς, Νίκος Σαββίδης θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον προκριματικό του τραμπολίνο ανδρών (12:40 - 13:30 ώρα Ελλάδας), η Λίλα Κασάπογλου θα αγωνιστεί στον αντίστοιχο προκριματικό του τραμπολίνο γυναικών (15:10 - 16:00), ενώ οι Ελισάβετ Βαλλερά, Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, Αγγελική-Άννα Ζορμπά, Αρετή Κέντρου θα συμμετάσχουν στον προκριματικό του ακροβατικού διαδρόμου νεανίδων (11:00 - 11:50).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Πέμπτη η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Πέμπτη η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού

Η Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε τον τελικό του ακοντισμού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου κατακτώντας την πέμπτη θέση, με καλύτερη βολή τα 62,72 μέτρα στην πρώτη της προσπάθεια
LIFO NEWSROOM
«Δεν πρόκειται να τα παρατήσω»: Ο Μπγιορν Μποργκ αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Αθλητισμός / «Δεν πρόκειται να τα παρατήσω»: Ο Μπγιορν Μποργκ αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη

«Παλεύω σαν κάθε μέρα να είναι τελικός Wimbledon. Και συνήθως αυτοί πάνε αρκετά καλά, έτσι δεν είναι;», γράφει στην αυτοβιογραφία του ο θρύλος του τένις
LIFO NEWSROOM