Ερντογάν: Επικοινωνία και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία για τη συριακή κρίση

Ερντογάν: Επικοινωνία και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία για τη συριακή κρίση Facebook Twitter
0

Πρόθυμος να διατηρήσει ανοικτούς του διαύλους επικοινωνίας τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία για τη συριακή κρίση, εμφανίστηκε, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Χθες, ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για το ζήτημα, εν μέσω της διπλωματικής κλιμάκωσης για τη φημολογούμενη επίθεση στην πόλη Ντούμα με χημικά όπλα. 

Εντός της ημέρας, ο Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, με αιχμή τον τερματισμό των χημικών επιθέσεων.

Η Αγκυρα θα διατηρήσει τις σχέσεις της και με τις δύο χώρες, καθώς και με το Ιράν, διαβεβαίωσε ο Ερντογάν.

Όπως προειδοποίησε, η Τουρκία θα διατηρήσει την παρουσία της στη Συρία, «έως ότου η χώρα να γίνει και πάλι ασφαλής».

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία κατηγορούν το καθεστώς του Άσαντ για την επίθεση και εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης επέμβασης, με αποτέλεσμα ο συριακός εναέριος χώρος να είναι «νεκρή ζώνη», μετά τις απειλές Τραμπ για βαλλιστική απάντηση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM