Οριστικό τέλος για την υπόθεση Πιστόριους και το φόνο της Ρίμπα - Απορρίφθηκε η έφεση

Οριστικό τέλος για την υπόθεση Πιστόριους και το φόνο της Ρίμπα - Απορρίφθηκε η έφεση Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αφρικής απέρριψε την έφεση του Όσκαρ Πιστόριους στην ποινή κάθειρξης 13 ετών, τερματίζοντας έτσι την μακρά νομική διαμάχη σχετικά με την καταδίκη του για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο 31χρονος πρώην Ολυμπιονίκης είχε ζητήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο να επανεξετάσει την ποινή του, η οποία τον περασμένο Νοέμβριο είχε αυξηθεί στα 13 χρόνια. 

Το αίτημά του τελικά απορρίφθηκε, βάζοντας έτσι οριστικό τέλος στην έντονη αυτή δικαστική διαμάχη καθώς σύμφωνα την εισαγγελία της χώρας, δεν υπάρχει καμία άλλη νομική εναλλακτική πλέον για τον Όσκαρ Πιστόριους. 

Ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται στη φυλακή από πέρυσι τον Ιούλιο, εκτίοντας ποινή κάθειρξης έξι ετών, αφότου κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για τον φόνο της Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Αρχικά, είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη, η οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από ποινή 13 ετών και πέντε μηνών. 

Το δικαστήριο επέβαλε με αυτό τον τρόπο την κατώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για φόνο στη Νότια Αφρική, η οποία είναι 15 χρόνια κάθειρξη, όμως έλαβε υπόψη του και αφαίρεσε την ποινή που έχει ήδη εκτίσει ο Πιστόριους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM