Ο Τραμπ απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και αποκαλεί «ζώο» τον Άσαντ

Ο Τραμπ απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και αποκαλεί «ζώο» τον Άσαντ Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα (8/4) πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα πρέπει να «πληρώσει μεγάλο τίμημα» για τη φονική επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στη Ντούμα και κατηγόρησε το Ιράν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υποστηρίζουν το «ζώο Άσαντ».

«Πολλοί νεκροί, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην άμυαλη ΧΗΜΙΚΗ επίθεση στη Συρία. Η περιοχή της θηριωδίας είναι αποκλεισμένη και περικυκλωμένη από τον Συριακό Στρατό, όντας εντελώς απρόσιτη στον έξω κόσμο. Ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι για την υποστήριξή τους στο Ζώο Άσαντ. Θα πληρώσει μεγάλο τίμημα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Τραμπ, ζητώντας την άρση του αποκλεισμού στην περιοχή για την αποστολή ιατρικής βοήθειας.

Έσπευσε μάλιστα να επικρίνει και τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας πως εάν είχε αντιδράσει στα πρώτα περιστατικά χρήσης χημικών από το συριακό καθεστώς το «ζώο ο Άσαντ θα ήταν ιστορία».

 Η Μόσχα αρνείται ότι ο συριακός στρατός έκανε χρήση χημικών όπλων στη Ντούμα

 

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία διέψευσε ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Ντούμα της ανατολικής Γούτα.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις πληροφορίες (περί χρήσης βόμβας χλωρίου) και τονίζουμε ότι μετά την απελευθέρωση της Ντούμα από τους αντάρτες θα είμαστε έτοιμοι να στείλουμε Ρώσους εμπειρογνώμονες (...) για να συλλέξουν πληροφορίες οι οποίες θα αποδείξουν ότι οι δηλώσεις αυτές είναι κατασκευασμένες», δήλωσε ο στρατηγός Γιούρι Γεβτουσένκο, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση.

Σύμφωνα με τον Γεβτουσένκο, αρκετές δυτικές χώρες κάνουν προσπάθειες για να εμποδίσουν την απομάκρυνση των ανταρτών της Τζάις αλ Ισλάμ από τη Ντούμα προωθώντας ειδήσεις περί χρήσης χημικών όπλων.

Καταδικάζει την επίθεση και η Άγκυρα

Η Τουρκία καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση, για την οποία υπάρχει ισχυρή υποψία ότι πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς, του οποίου το ιστορικό στη χρήση χημικών όπλων είναι γνωστό στη διεθνή κοινότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χημική επίθεση σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη της ανατολικής Γούτα, σύμφωνα με ιατρικές υπηρεσίες, και η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την επίθεση αυτή, θα απαιτηθεί μια άμεση διεθνής απάντηση.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM