Συρία: Υποψίες για επίθεση με χημικά στη Ντούμα- Καταγράφηκαν περιστατικά ασφυξίας, ανάμεσά τους και παιδιά

Συρία: Υποψίες για επίθεση με χημικά στη Ντούμα- Καταγράφηκαν περιστατικά ασφυξίας, ανάμεσά τους και παιδιά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Έντεκα περιστατικά ασφυξίας καταγράφηκαν μετά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον των τελευταίου θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα, γνωστοποίησε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ διασώστες καταγγέλλουν μια πιθανή επίθεση με αέριο χλωρίου.

Αμέσως μετά τις κατηγορίες των Λευκών Κρανών, των διασωστών που επιχειρούν στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή, τα κρατικά ΜΜΕ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, καταγγέλλοντας από την πλευρά τους μια «φάρσα» των εξεγερμένων.

Αυτές οι κατηγορίες διατυπώνονται ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκ νέου να βομβαρδίζουν τη Ντούμα, την τελευταία πόλη της ανατολικής Γούτας που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών της Τζάις αλ Ισλάμ.

«Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, υπέστησαν ασφυξία, έπειτα από μια αεροπορική επιδρομή του καθεστώτος στα βόρεια περίχωρα της Ντούμας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την αιτία αυτών των συμπτωμάτων.

«Περιστατικά με ασφυξία μεταξύ των αμάχων έπειτα από μια επιδρομή εναντίον κατοικημένης συνοικίας στη Ντούμα» έγραψαν τα Λευκά Κράνη στον λογαριασμό τους στο Twitter, κάνοντας λόγο για χρήση «τοξικού αερίου χλωρίου».

Παρόμοια ήταν και η μαρτυρία της Syrian American Medical Society (SAMS), μιας μκο που παράσχει υλικοτεχνική στήριξη στις δομές υγείας της Γούτας.

Ένας γιατρός στη Ντούμα φρόντισε «συγκεκριμένο αριθμό ασθενών που εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε έκθεση σε αέριο χλωρίου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Κατούμπ, ένας εκπρόσωπος της SAMS.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana, μια «επίσημη πηγή» σύντομα αρνήθηκε κάθε ευθύνη των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Ο στρατός, που προχωράει ταχέως και με αποφασιστικότητα δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε χημική ουσία» επιβεβαιώνεται από την πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM