Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 15 φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν για τις επιχειρήσεις στην Αφρίν

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 15 φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν για τις επιχειρήσεις στην Αφρίν Facebook Twitter
EPA (φωτογραφία αρχείου)
1

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 15 φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις επιχειρήσεις του στρατού στην Αφρίν της βόρειας Συρίας, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποίηθηκε τον περασμένο μήνα, όταν μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Μπογκάζιτσι της Κωνσταντινούπολης οργάνωσε μια εκδήλωση υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και μοίραζε λουκούμια από έναν πάγκο που είχε στήσει στον χώρο του ιδρύματος.

Άλλοι φοιτητές οργάνωσαν αντιδιαδήλωση, υψώνοντας ένα πανό που έγραφε «Η εισβολή, η σφαγή, δεν γίνεται να γιορτάζονται με λουκούμια». Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους αποκάλεσε «τρομοκράτες» και οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι φοιτητές ενήργησαν σε συμφωνία με τους Κούρδους πολιτοφύλακες και «επιχείρησαν να παρουσιάσουν τη Δημοκρατία της Τουρκίας και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ως δυνάμεις εισβολής που κάνουν χρήση βίας και κατά συνέπεια εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες στην περιοχή», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μετά την αντιπολεμική κινητοποίηση ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι δεν θα επιτραπεί στους φοιτητές να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο.

«Θα βρούμε αυτούς τους τρομοκράτες φοιτητές και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Δεν θα δώσουμε σ' αυτούς τους τρομοκράτες, κομμουνιστές νεαρούς το δικαίωμα να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια αυτά. Θα αρπάξουμε αυτούς τους περιθωριακούς από το αυτί και θα τους χτυπήσουμε στο έδαφος», είπε σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απάντησε ότι δεν επαφίεται στον πρόεδρο να αποφασίζει την τύχη των φοιτητών. «Ποιος είσαι εσύ που δεν θα τους αφήσεις να σπουδάσουν; Τα πανεπιστήμια ανήκουν στον πατέρα σου; Τα πανεπιστήμια δεν ορίζονται από τον επικεφαλής του κράτους», είπε, παραλληλίζοντας τον Ερντογάν με δικτάτορα.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων στην Αφρίν οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει εκατοντάδες ανθρώπους που εξέφρασαν αντιρρήσεις ή επικρίσεις με αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ή με άλλους τρόπους. Ο Ερντογάν είπε ότι θα διαγράψει τη λέξη «Τουρκικός» από τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο (TTB, 83.000 μέλη) επειδή εξέφρασε δημοσίως αντιρρήσεις.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια