Τηλεπαρουσιάστρια του Foxnews παίρνει «υποχρεωτική» άδεια μετά από ειρωνικά σχόλια για επιζώντα του Πάρκλαντ

Τηλεπαρουσιάστρια του Foxnews παίρνει «υποχρεωτική» άδεια μετά από ειρωνικά σχόλια για επιζώντα του Πάρκλαντ Facebook Twitter
Η τηλεπαρουσιάστρια Λορα Ινγκραμ είχε βρεθεί πριν τρεις ημέρες στο επίκεντρο αντιπαράθεσης με τον 17χρονο μαθητή Ντέιβιντ Χογκ (EPA/SHAWN THEW)
1

Έκπληκτοι οι τηλεθεατές του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Foxnews είδαν στο Twitter μια ανακοίνωση της διάσημης τηλεπαρουσιάστριας Λορα Ινγκραμ ότι φεύγει αιφνιδίως για Πασχαλινές διακοπές και η εκπομπή της δεν θα μεταδοθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ο γιος μου με έπεισε να πάμε διακοπές» έγραψε η Λόρα Ιγκραμ στο Twitter.

Η είδηση θα είχε περάσει στα ψιλά αν η τηλεπαρουσιάστρια δεν είχε βρεθεί πριν τρεις ημέρες στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης με τον 17χρονο μαθητή Ντέιβιντ Χογκ - έναν από τους επιζώντες του μακελειού στο σχολείο του Παρκλαντ, στη Φλόριντα. Έναν τελειόφοιτο μαθητή που μετά τη δολοφονία 17 ανθρώπων στο Παρκλαντ πρωτοστατεί στο κίνημα για την απαγόρευση των όπλων στην Αμερική.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο ίδιος την περασμένη Τρίτη σε συνέντευξή του ορισμένα κολέγια αρνήθηκαν να τον δεχθούν να συνεχίσει τις σπουδές του ακριβώς λόγω της δράσης του αυτής.

Αισθάνθηκε θλιβερά, όπως είπε, όταν πήρε επιστολές απόρριψης από πολλά κολέγια. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η τηλεπαρουσιάστρια του Foxnews τουιτάροντας σχόλιο συντηρητικού περιοδικού που χαρακτήριζε τον νεαρό μαθητή ως «προβοκάτορα κατά των δικαιωμάτων των όπλων».

Η Ιγκραμ έγραψε μάλιστα περιχαρής ότι ο Χογκ δεν έχει γίνει δεκτός από τέσσερα κολέγια στην Καλιφόρνια στα οποία είχε υποβάλει αίτηση και για αυτόν δήθεν τον λόγο μετέχει στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά των όπλων.

Τηλεπαρουσιάστρια του Foxnews παίρνει «υποχρεωτική» άδεια μετά από ειρωνικά σχόλια για επιζώντα του Πάρκλαντ Facebook Twitter
O 17χρονος μαθητής Ντέιβιντ Χογκ ένας από τους επιζώντες του μακελειού στο σχολείο του Παρκλαντ, πρωτοστατεί στο κίνημα για την απαγόρευση των όπλων στην Αμερική. (EPA/JIM LO SCALZO)

 

Η απάντηση του μαθητή

Ποια ήταν η απάντηση του μαθητή; Έγραψε στο Twitter τον κατάλογο των 12 εταιριών που διαφημίζονται στην εκπομπή «The Ingraham Angle» της τηλεπαρουσιάστριας και έστειλε το εξής μήνυμα στους σχεδόν 700.000 followers του: «Επιλέξτε έναν αριθμό από το 1-12 και επικοινωνήστε με την εταιρεία που αντιστοιχεί, για να διαμαρτυρηθείτε. Το έκαναν χιλιάδες άνθρωποι.

Το αποτέλεσμα; Οι 12 διαφημιζόμενες εταιρίες απέσυραν αμέσως τις διαφημίσεις τους από το κανάλι με αποτέλεσμα το Fox να χάσει μεγάλα ποσά. Μεταξύ των εταιριών που «άκουσαν» τον μαθητή είναι η Johnson & Johnson, Nestlé, Hulu, Josh A. Bank, Jenny Craig, Ruby Tuesday και Miracle-Ear.

Το κανάλι υποχρέωσε την Ιγκραμ να ζητήσει συγγνώμη από τον μαθητή αλλά ο Χογκ δεν την έκανε δεκτή.

«Απλώς θέλεις να περισώσεις τις διαφημίσεις» ήταν η απάντησή του στο Twitter.

«H κίνηση των διαφημιζόμενων εταιριών να αποστασιοποιηθούν αποδεικνύει την επιρροή που έχουν αποκτήσει οι φοιτητές του Παρκλαντ. Οι εταιρείες φοβούνται ότι θα γίνουν οι παράπλευρες απώλειες σε αυτή την σκληρή αντιπαράθεση» έγραψε η Ουάσινγκτον Ποστ.

Και φυσικά μετά από όλα αυτά η Ιγκραμ πήρε πασχαλινή άδεια. Και όπως ανακοίνωσε το Fox ήταν ...προγραμματισμένη.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οταν πολεμας την φωτια (χρημα απο το λομπι οπλοκατοχης) με φωτια (χρημα απο διαφημισεις). Ωραιος, μακαρι με τετοιες κινησεις σιγα σιγα να αλλαξει η οπτικη για την οπλοκατοχη στις ΗΠΑ...