Έκτακτη συνάντηση για το Brexit συγκαλεί η ΕΕ

Έκτακτη συνάντηση για το Brexit συγκαλεί η ΕΕ Facebook Twitter
0

Οι διπλωμάτες που χειρίζονται τις συνομιλίες του Brexit εκ μέρους των κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κλήθηκαν σε έκτακτη συνάντηση από τους διαπραγματευτές της ΕΕ σήμερα, όπως δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι.

Η πληροφορία αυτή έρχεται εν μέσω εικασιών για μια ενδιάμεση συμφωνία, ενόψει της συνόδου κορυφής αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία», δήλωσε υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ. Άλλος διπλωμάτης, ωστόσο, υποβάθμισε τις εικασίες ότι η καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία το Σαββατοκύριακο είχε φθάσει στο σημείο του να εξασφαλίσει στο Λονδίνο μια συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit.

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα συναντήσει τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες λίγο μετά τις 11 το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδας) ενώ οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια προσωρινή συμφωνία πριν οι ηγέτες της ΕΕ συναντηθούν την Πέμπτη. Οι απεσταλμένοι θα συναντηθούν προτού ο Ντέιβις συναντήσει τον Μπαρνιέ.

Αρκετοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν ότι οι εντατικές συνομιλίες το Σαββατοκύριακο με στόχο, μεταξύ άλλων, να επιλύσουν τις σοβαρές διαφορές για τα ιρλανδικά σύνορα κατέγραψαν καλή πρόοδο. Εκπρόσωποι του Μπαρνιέ και της βρετανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο επισήμως.

Η Κομισιόν προγραμμάτισε μια συνέντευξη Τύπου για το Brexit στις 12:45 τοπική ώρα (13:45 ώρα Ελλάδας).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM