Η Τουρκία ζητά (και) από τη Σουηδία την έκδοση του ηγέτη των Κούρδων, Σαλέχ Μούσλιμ

Η Τουρκία ζητά (και) από τη Σουηδία την έκδοση του ηγέτη των Κούρδων, Σαλέχ Μούσλιμ Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία ζήτησε από τις σουηδικές αρχές να συλλάβουν στον Σάλεχ Μούσλιμ, τον ηγέτη των Κούρδων της Συρίας.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά προσπάθεια της Άγκυρας, μέσα σε μία εβδομάδα, να πετύχει την έκδοση του από ευρωπαϊκή χώρα.


Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο Μούσλιμ συνδέεται με δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Άγκυρα και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Ο Σάλεχ Μούσλιμ ήταν μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του PYD, του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας το οποίο οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.


Μια πηγή από τη Σουηδία, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, ανέφερε ότι ο Μούσλιμ βρισκόταν πράγματι στη Στοκχόλμη αλλά έχει ήδη φύγει από τη χώρα. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Μούσλιμ είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στην Πράγα, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με δικαστική απόφαση. Έφυγε από την Τσεχία για τη Γερμανία και η Άγκυρα ζήτησε αμέσως από το Βερολίνο την έκδοσή του.

Είναι άγνωστο το πού ακριβώς βρίσκεται πλέον αλλά όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, σκοπεύει να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συνεργαστεί με τις αρχές, σε τυχόν έρευνές τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM