Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 4 Ιρακινούς που σχεδίαζαν επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 4 Ιρακινούς που σχεδίαζαν επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη τεσσάρων Ιρακινών, που σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στην πόλη Σαμψούντα, στη βόρεια Τουρκία, κατά τη διάρκεια μιας εφόδου που πραγματοποιήθηκε έπειτα από τον συναγερμό που σήμανε χθες η αμερικανική πρεσβεία, η οποία θα παραμείνει σήμερα κλειστή.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι τέσσερις ύποπτοι φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ηλεκτρονικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης αυτοκτονίας το 2013, ανακοίνωσε χθες ότι θα παραμείνει κλειστή σήμερα για το κοινό λόγω μιας «απειλής ασφαλείας».

Μετά τον συναγερμό, οι τουρκικές αρχές ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην Άγκυρα και πραγματοποίησαν εφόδους εναντίον υπόπτων μελών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στην πρωτεύουσα, ενώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για άλλους οχτώ, στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, οι συλληφθέντες είναι «ξένης υπηκοότητας», στρατολογούσαν μαχητές για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και διατηρούσαν επαφές με «εμπόλεμες ζώνες».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM