Επίθεση από τα κόμματα για τον ανασχηματισμό και την συμμετοχή Κουβέλη στη νέα κυβέρνηση

Επίθεση από τα κόμματα για τον ανασχηματισμό και την συμμετοχή Κουβέλη στη νέα κυβέρνηση Facebook Twitter
SOOC
1

Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η απόφαση για κυβερνητικό ανασχηματισμό ελήφθη μετά την αποπομπή της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και την παραίτηση του συζύγου της και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με αφορμή την επιδότηση ενοικίου που εισέπρατταν. 

Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους».

Την παρουσία του Φώτη Κουβέλη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον ανασχηματισμό σχολίασε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη:

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο o κ.Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τα περί «δικαίου» με ανάρτησή του στο twitter
«Ο Φώτης Κουβέλης στην Κυβέρνηση....Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη...».

Σε σχόλιό του για τον σημερινό ανασχηματισμό και τη συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη, το Ποτάμι είπε: «Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική».

Δηκτικά όμως σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Αμυνας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

Στη δική του σχετική ανακοίνωση το ΚΚΕ, σημειώνει για τον ανασχηματισμό: «Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ' το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον "εξ ανάγκης" ανασχηματισμό».

Η Ένωση Κεντρώων έκανε λόγο για «ανασχηματισμό αδιεξόδου». «Ανασχηματισμός αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές», σχολίασε σε σχετική ανακοίνωση.

«Κανένας ανασχηματισμός δεν θα μπορούσε να δώσει φιλί ζωής σε μια καταρρέουσα μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει ταυτόχρονα ως ταυτοτικά της στοιχεία το ψέμα, την αναξιοπιστία και την ακραία υποτελή και εθελόδουλη στάση του Τσίπρα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσει ανάσα στην κυβέρνηση ο ανασχηματισμός-παρωδία που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας και ο οποίος το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει κανένα μέλλον και πνέει τα λοίσθια», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια