Bενεζουέλα: Ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολιτών

Bενεζουέλα: Ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολιτών Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων για τις 24 και 25 Φεβρουαρίου, στις οποίες θα μετάσχουν και πολίτες.

Στόχος, όπως εξήγησε, είναι να ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενες ξένες απειλές.

«Έδωσα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον λαό μας, σε μια πολιτικο-στρατιωτική ένωση, να διεξαγάγουν τα στρατιωτικά γυμνάσια Independencia 2018 το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Μαδούρο χθες, Σάββατο, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Μαδούρο ήταν στην πολιτεία Βάργκας, στη βόρεια Βενεζουέλα, στη θάλασσα της Καραϊβικής, όπου παρίστατο στην αναχώρηση του εκπαιδευτικού πλοίου Σιμόν Μπολιβάρ για έναν περίπλου με σταθμούς σε δώδεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Οι ετήσιες αυτές ασκήσεις θα χρησιμεύσουν στη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεων και του εξοπλισμού τους» και στην ενίσχυση της «εθνικής ψυχής», δήλωσε ο Μαδούρο.

Η ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής των ασκήσεων για το 2018 έγινε την επομένη των κατηγοριών που εξαπέλυσε ο Μαδούρο κατά της Κολομβίας.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, ο κολομβιανός στρατός θα μπορούσε να προετοιμάσει υπό την επιρροή των ΗΠΑ στρατιωτικές προκλήσεις εναντίον της Βενεζουέλας για να προκληθεί ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, την Παρασκευή, ο Μαδούρο δήλωσε ότι ο κολομβιανός στρατός εκπαιδεύει σήμερα δεκάδες πολίτες της Βενεζουέλας, οι οποίοι μετά, σύμφωνα με τον ίδιο, θα κληθούν να κάνουν επιθέσεις στην Κολομβία, φορώντας στολές του στρατού Βενεζουέλας, έτσι ώστε να προκληθεί διμερής σύγκρουση.

Ο Μαντούρο ανέφερε, επίσης, ότι έχει αποδείξεις για τις κατηγορίες του.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίστηκε πιο επιθετικός. «Δεν θα δεχτούμε ποτέ η ιμπεριαλιστική ξένη μπότα να πατήσει τα ιερά χώματα της πατρίδας μας», δήλωσε ο Μαδούρο που είναι υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου.

Η αντιπολίτευση συζητά ακόμη το ενδεχόμενο να μετάσχει στις εκλογές αυτές καθώς εκφράζει φόβους ότι ο Μαδούρο θα παραμείνει στην εξουσία με νοθεία.

Χώρες όπως η Αργεντινή και η Κολομβία έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση, με ελλείψεις σε πολλά βασικά αγαθά, τρόφιμα και φάρμακα, και έναν υπερπληθωρισμό που αναμένεται να ανέλθει στο 13.000% το 2018, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η δημοτικότητα του Μαδούρο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο, με το 70% και πλέον των πολιτών να επιθυμεί την αποχώρησή του, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ωστόσο απολαμβάνει της ισχυρής υποστήριξης των θεσμών, συμπεριλαμβανομένου του στρατού.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα»

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια