Mαθήτρια γλίτωσε από την ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα με τον ίδιο τρόπο που είχε επιζήσει ο παππούς της από μαζικό δολοφόνο 70 χρόνια πριν

Mαθήτρια γλίτωσε από την ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα με τον ίδιο τρόπο που είχε επιζήσει ο παππούς της από μαζικό δολοφόνο 70 χρόνια πριν Facebook Twitter
0

Η Κάρλι Νόβελ, μία 17χρονη μαθήτρια στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas, επέζησε από τη μαζική δολοφονία την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, όταν κρύφτηκε σε μία ντουλάπα μαζί με 18 συμμαθητές της στο Παρκλαντ της Φλόριντα.

Το 1949, ο παππούς της Τσαρλς Κοέν, ο οποίος τότε ήταν 12 χρονών, έκανε το ίδιο πράγμα την ώρα που ολόκληρη η οικογένειά του έπεφτε νεκρή από τα πυρά ενός μαζικού δολοφόνου.

Καθώς η Κάρλι κρυβόταν στην ντουλάπα της αίθουσας της σχολικής εφημερίδας του σχολείου της στο λύκειο Douglas High School την Τετάρτη, δεν ήταν ένα συναίσθημα απλά τρομακτικό, αλλά και έντονα οικείο.

Ένας μαζικός εκτελεστής περιδιάβαινε στους διαδρόμους πυροβολώντας και πανικόβλητοι μαθητές προσπαθούσαν να κρυφτούν όπου έβρισκαν για να γλιτώσουν.

Η ιστορία επαναλαμβανόταν.

Mαθήτρια γλίτωσε από την ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα με τον ίδιο τρόπο που είχε επιζήσει ο παππούς της από μαζικό δολοφόνο 70 χρόνια πριν Facebook Twitter
Ο παππούς της Κάρλι, Τσαρλς Κοέν, ήταν μόλις 12 ετών όταν στις 6 Σεπτεμβρίου 1949, ο 28χρονος Howard Unruh σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ. Ανάμεσα στα θύματα οι γονείς και η γιαγιά του. Carly Novell / Twitter

«Αυτός είναι ο παππούς μου. Όταν ήταν 12 ετών, κρύφτηκε σε μία ντουλάπα ενώ η οικογένειά του δολοφονήθηκε, κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού μαζικών πυροβολισμών στην Αμερική» έγραψε η Κάρλί στο Twitter.

«Περίπου 70 χρόνια μετά, κρύφτηκα κι εγώ σε μία ντουλάπα για να γλιτώσω από έναν δολοφόνο. Αυτά τα γεγονότα δεν θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται. Κάτι πρέπει να αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας και το hashtag #douglasstrong.

Ευτυχώς η Νόνελ κατάφερε να γυρίσει σπίτι ασφαλής. Όμως, 14 από τους συμμαθητές της και τρεις καθηγητές δεν τα κατάφεραν. Έχασαν τη ζωή τους όταν ο Νίκολας Κρουζ, ένας 19χρονος πρώην μαθητής του σχολείου, άρχισε να πυροβολεί απροκάλυπτα σε επτά τάξεις με ένα AR-15.

«Είχαμε στριμωχθεί όλοι σε μία ντουλάπα και προσπάθησα να καθησυχάσω τους φίλους μου που είχαν πανικοβληθεί. Δεν ήξερα πότε θα έβγαινα έξω. Απλά ήξερα ότι έπρεπε να επιβιώσω και έπρεπε να διασφαλίσω ότι όλοι ήταν καλά» δήλωσε η Κάρλι στη Huffington Post.

Ο παππούς της Κάρλι, Τσαρλς Κοέν, ήταν μόλις 12 ετών όταν στις 6 Σεπτεμβρίου 1949, ο 28χρονος Howard Unruh σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Κοέν κρύφτηκε στη ντουλάπα, όπως του είχε πει η μητέρα του. Εκείνη την ημέρα, αυτή, μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του δολοφονήθηκαν.

Ήταν το πρώτο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που καταγράφηκε στις ΗΠΑ.

«Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει ξανά και ξανά» δήλωσε η 17χρονη στο CNN. «Έχει ξεκινήσει από το 1949. Και τίποτα στην ουσία δεν έχει αλλάξει επειδή οι νόμοι για τα όπλα έχουν παραμείνει ίδιοι».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια

Διεθνή / Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια»

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι νεότερα εμβόλια οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον ούτε παρέχεται στο κοινό.
NEWSROOM
Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM
Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM