Χωρίς νεκρούς ο σεισμός 7,2 ρίχτερ στο Μεξικό

Χωρίς νεκρούς ο σεισμός 7,2 ρίχτερ στο Μεξικό Facebook Twitter
EPA
0

Αναίμακτη ήταν η ισχυρή σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Μεξικό, χωρίς αναφορές για νεκρούς ή σοβαρά τραυματισμένους. 

Το εστιακό βάθος ήταν σχετικά μικρό, στα 24,6 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 55 χιλιόμετρα από την κωμόπολη Πινοτέπα Νασιονάλ, κοντά στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Από την δόνηση προκλήθηκαν μικρές, υλικές ζημιές σε κτίρια της πολιτείας Οαχάκα αλλά οι τεχνικές βλάβες βύθισαν, για αρκετές ώρες, στο σκοτάδι περίπου 100.000 νοικοκυριά. 

Χωρίς νεκρούς ο σεισμός 7,2 ρίχτερ στο Μεξικό Facebook Twitter
EPA

Στην Πόλη του Μεξικού, οι σειρήνες ηχήσαν 72 δευτερόλεπτα πριν την έλευση του εγκέλαδου, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και τη Γουατεμάλα.

Ακολούθησε μία δεύτερη δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και ακόμα 224 μετασεισμοί. 

Τον Σεπτέμβριο, ο σφοδρότερος σεισμός των τελευταίων δεκαετιών που έχει σημειωθεί στη χώρα, στοίχισε τη ζωή σε 366 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στην μεξικανική πρωτεύουσα.

Από εκείνο τον σεισμό χιλιάδες έμειναν άστεγοι και δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν, με πολλά από αυτά, να παραμένουν μισό-κατεστραμμένα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM