H CIA διαψεύδει ότι πλήρωσε 100.000 δολάρια για κλεμμένο λογισμικό της NSA

H CIA διαψεύδει ότι πλήρωσε 100.000 δολάρια για κλεμμένο λογισμικό της NSA Facebook Twitter
EPA
0

Η CIA διέψευσε κατηγορηματικά, το Σάββατο, ένα δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ένας μυστηριώδης Ρώσος απέσπασε 100.000 δολάρια από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, για κλεμμένα προγράμματα από την NSA και πληροφορίες που εξέθεταν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία, λίγες ώρες πριν από τη διάψευση, για να πει πως αυτή η απίστευτη ιστορία είναι χαρακτηριστική της θέσης των ελίτ της Ουάσιγκτον απέναντί του.

«Η εικονική ιστορία σύμφωνα με την οποία η CIA αναγκάστηκε να δώσει 100.000 δολάρια είναι εντελώς ψευδής», ανέφερε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών σε επικοινωνία της με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτό το είδος σχολιασμού είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο εκ μέρους μιας υπηρεσίας που καλλιεργεί το απόρρητο, η οποία όμως πρόσθεσε πως «τα πρόσωπα που εξαπατήθηκαν εδώ είναι ο Τζέιμς Ράιζεν και ο Ματ Ρόζενμπεργκ», οι συντάκτες του άρθρου που δημοσίευσαν οι Τάιμς την Παρασκευή.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει πράκτορες της CIA να προσπαθούν στη διάρκεια ενός μεγάλου μέρους του περασμένου χρόνου να αποκτήσουν, από μία ρωσική «επαφή» τους, κλεμμένα προγράμματα λογισμικού που προορίζονταν για τη διεξαγωγή κυβερνοπολέμου από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (National Security Agency, NSA).

Η επαφή αυτή διαβεβαίωνε, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, πως διαθέτει έγγραφα που εξέθεταν τον Αμερικανό πρόεδρο, μεταξύ των οποίων αμφιλεγόμενους οικονομικούς φακέλους και ένα βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα.

Οι Αμερικανοί κατάσκοποι ακύρωσαν τη συμφωνία διότι ανησυχούσαν πως είχαν μπλέξει σε μια ρωσική επιχείρηση με σκοπό να προκληθεί αναστάτωση στην αμερικανική κυβέρνηση και για τις συνέπειες που θα είχε η αποκάλυψη του γεγονότος πως αγόραζαν υλικό σε βάρος του Τραμπ, κατά το ρεπορτάζ των Times.

«Ελπίζω πως οι άνθρωποι θα δουν και θα καταλάβουν τι συμβαίνει εδώ. Όλα αυτά αρχίζουν τώρα να βγαίνουν – ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΛΟΣ!» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνοντας μία από τις αγαπημένες εκφράσεις του όταν υποσχόταν ότι όταν ανέβαινε στην εξουσία θα καθάριζε το «έλος» των ελίτ της Ουάσιγκτον.

Μόνο που η διάψευση της CIA δεν έπεισε όλο τον κόσμο, ούτε τους πολιτικούς κύκλους της πρωτεύουσας.

«Ο Τζέιμς Ράιζεν έχει κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ», την πιο υψηλή αμερικανική δημοσιογραφική διάκριση, ανάφερε σε ένα tweet ο Δημοκρατικός βουλευτής Τεντ Λου.

«Το άρθρο του υπονοεί πως ο διευθυντής της CIA (Μάικ Πομπέο), φοβάται να λάβει πληροφορίες που εκθέτουν τον Τραμπ, τις οποίες προσφέρουν οι Ρώσοι. Αν αυτό είναι αλήθεια, ο διευθυντής της CIA πρέπει να εξηγήσει τις ενέργειές του στο Κογκρέσο. Ορκίστηκε στο Σύνταγμα, όχι στον Τραμπ».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM