Αποζημίωση θα καταβάλει η Mirror στον Χιου Γκραντ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Αποζημίωση θα καταβάλει η Mirror στον Χιου Γκραντ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER
1

Σε διακανονισμό προχώρησε ο Χιου Γκραντ με τον όμιλο Mirror Group Newspapers, στο πλαίσιο της αγωγής που είχε ασκήσει εναντίον των εφημερίδων για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Mirror αναμένεται να καταβάλλει εξαψήφια αποζημίωση στον ηθοποιό, την οποία εκείνος πρόκειται να δωρίσει στην καμπάνια «Hacked Off».

Ο Χιου Γκραντ εμφανίστηκε σήμερα στο ανώτατο δικαστήριο στο Λονδίνο, όπου η δικηγόρος του έκανε γνωστές τις λεπτομέρειες του διακανονισμού. Ο ηθοποιός ανέφερε πως ο όμιλος εφημερίδων είναι ένοχος για χακάρισμα τηλεφώνων σε «βιομηχανική κλίμακα».

Η Mirror Group Newspapers δήλωσε πως «λυπάται βαθύτατα» για τις πράξεις αυτές, τις οποίες αποκάλεσε «ηθικά λάθος».

Η δικηγόρος του Γκραντ, Anjlee Saigol, είπε στον δικαστή πως η αγωγή κατά του ομίλου σχετίζεται με τη φερόμενη παράνομη κατάχρηση των πληροφοριών που έλαβε από το χάκινγκ των φωνητικών μηνυμάτων του ηθοποιού, τα προσωπικά δεδομένα που απέκτησε με τη μέθοδο εξαπάτησης «blagging» και από την παρακολούθησή του.

Τα αδικήματα σημειώθηκαν μεταξύ 1998 και 2010 και αφορούν δημοσιογράφους και των τριών εφημερίδων του ομίλου: Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People.

Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο, ο Χιου Γκραντ τόνισε πως «αυτή η υπόθεση δεν έχει να κάνει μόνο με όσα έκαναν στο τηλέφωνό μου και σε όσους βρίσκονταν κοντά μου. Σε αυτή την αγωγή, η δικηγόρος μου και εγώ, πιέσαμε περαιτέρω γιατί ήμουν αποφασισμένος να αποκαλύψω την αλήθεια σχετικά με το είδος της απόκρυψης υψηλού επιπέδου στον όμιλο Mirror.

»Αυτή η αγωγή κατέστησε σαφές πως το χακάρισμα τηλεφώνων και άλλες παράνομες πρακτικές συλλογής πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν σε βιομηχανική κλίμακα σε Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People. Αυτός ο όμιλος εφημερίδων παραπλάνησε το κοινό και τους μετόχους τους για πολλά χρόνια και έχει απογοητεύσει τους αναγνώστες του και τους σκληρά εργαζόμενους δημοσιογράφους του».

«Η MGN δέχεται ότι η παράνομη παρακολούθηση φωνητικών μηνυμάτων και η απόκτηση ιδιωτικών πληροφοριών για τον κ. Γκραντ και άλλους δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Η MGN αναγνωρίζει ότι ήταν ηθικά λάθος και λυπάται βαθύτατα για τις άδικες πράξεις των πρώην υπαλλήλων της, οι οποίες ζημίωσαν και προκάλεσαν αναστάτωση στους πληγέντες, συμπεριλαμβανομένου του κ. Γκραντ», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Η δικηγόρος του ηθοποιού πρόσθεσε ότι ένας από τους κύριους λόγους που «κυνήγησε» την υπόθεση ο Γκραντ, ήταν για να διαπιστωθεί η αλήθεια σχετικά με τις έρευνες του ομίλου και τη γνώση που είχε για τις παράνομες δραστηριότητες, πριν τις παραδεχτεί δημοσίως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με την ίδια, ως «μέρος του διακανονισμού» ο όμιλος παραδέχτηκε πως αρκετοί ανώτεροι υπάλληλοι «ενέκριναν, ενθάρρυναν ή ενεργά έκαναν τα στραβά μάτια στην εκτεταμένη κουλτούρα παράνομων δραστηριοτήτων συλλογής πληροφοριών» στις εφημερίδες.

Τέλος, συμπλήρωσε πως η εταιρία «προσπάθησε ενεργά να κρύψει την παρατυπία της από τα πολλά θύματα» και παραδέχτηκε ότι η «εισβολή» στις ζωές των ανθρώπων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Σημειώνεται πως η Mirror έχει βρεθεί πολλές φορές στα δικαστήρια κατηγορούμενη για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Πολιτισμός / Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Η νέα έκθεση The Garbage Man στο ARKEN Museum της Δανίας φέρνει για πρώτη φορά σε μουσείο τα γιγάντια τρολ του Thomas Dambo, φτιαγμένα από πεταμένο ξύλο, υφάσματα, χαρτόνια και σκουπίδια που ξαναγίνονται παραμύθι.
THE LIFO TEAM
Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Πολιτισμός / Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Στη φωτογραφική σειρά 24 Hour Party, People, η Juliette Cassidy ακολουθεί για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο τη hardcore και car tuning υποκουλτούρα της Βαρκελώνης, καταγράφοντας σε φιλμ 35mm έναν κόσμο που πίσω από την ένταση κρύβει φροντίδα, πίστη και δικούς του κανόνε
THE LIFO TEAM
Η τσίχλα της Νίνα Σιμόν και τα ιερά λείψανα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Holy Pop!Όταν οι ποπ σταρ γίνονται άγιοι και τα σουβενίρ τους ιερά λείψανα

Με αφορμή την έκθεση Holy Pop! στο Somerset House, η ποπ λατρεία αντιμετωπίζεται σαν θρησκεία: από ιδιωτικά shrines για τον Prince, την Britney Spears και τον Elvis μέχρι μια τσίχλα της Νίνα Σιμόν που φυλάσσεται σαν ιερό αντικείμενο.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Μιλώντας για το Spider-Noir, ο Νίκολας Κέιτζ αποκάλυψε ότι ο Σαμ Ράιμι τον ήθελε για τον ρόλο του Γκριν Γκόμπλιν στο Spider-Man του 2002. Εκείνος, όμως, προτίμησε τότε να κάνει το Adaptation.
THE LIFO TEAM
Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Πολιτισμός / Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: Hollywood Icon στο Academy Museum του Λος Άντζελες, το θρυλικό ροζ φόρεμα από το «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» επιστρέφει στο κοινό. Ένα εύθραυστο αντικείμενο, φτιαγμένο βιαστικά μέσα στον πανικό ενός στούντιο που προσπάθησε να ελέγξει τη σεξουαλική εικόνα της Μονρό και κατέληξε να της χαρίσει έναν από τους πιο αθάνατους μύθους της.
THE LIFO TEAM
Η Betye Saar πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Πολιτισμός / Η Μπέτι Σαρ πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Με αφορμή την έκθεση Let’s Get It On: The Wearable Art of Betye Saar στο Roberts Projects του Λος Άντζελες, η σχεδόν 100χρονη καλλιτέχνιδα επιστρέφει στα κοστούμια, τα κοσμήματα και τα φυλαχτά που έφτιαχνε από τα ’50s έως τα ’70s το κρυφό εργαστήριο από όπου γεννήθηκε η γλώσσα των assemblages της.
THE LIFO TEAM
Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Πολιτισμός / Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Το Villa Pilar, που η σουρεαλίστρια ζωγράφισε το 1940 ενώ νοσηλευόταν σε σανατόριο στο Σανταντέρ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημόσια στο Freud Museum του Λονδίνου πριν ταξιδέψει στην πόλη όπου δημιουργήθηκε
THE LIFO TEAM
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Πολιτισμός / Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Στο The Boys of Dungeon Lane, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει στα παιδικά του χρόνια στο Λίβερπουλ, στη μνήμη του Τζον Λένον, σε ένα νέο τραγούδι με τον Ρίνγκο Σταρ και στην απρόσμενη έμπνευση που πήρε από τους Oasis.
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χόλαντ πρότεινε μια “αραχνο-εφηβεία” για το νέο Spider-Man και το στούντιο το απέρριψε αμέσως

Πολιτισμός / Ο Τομ Χόλαντ ήθελε ο νέος Spider-Man να περάσει μια «αραχνο-εφηβεία»

Ο ηθοποιός αποκάλυψε στο Empire ότι συμμετείχε για πρώτη φορά στις σεναριακές συζητήσεις του Spider-Man: Brand New Day, προτείνοντας έναν Πίτερ Πάρκερ που χάνει τον έλεγχο καθώς οι δυνάμεις του αλλάζουν.
THE LIFO TEAM
Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Πολιτισμός / Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Στην πρεμιέρα της πρώτης του σκηνοθετικής δουλειάς, ο Τζον Τραβόλτα εξήγησε γιατί υιοθέτησε τον μπερέ ως νέο σήμα κατατεθέν του: ήθελε να νιώσει σαν παλιός σκηνοθέτης και, όπως λέει, «και οι άντρες μπορούν να διασκεδάσουν».
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Ο Τομ Χανκς και ο Τιμ Άλεν παρουσίασαν στο Λονδίνο το Toy Story 5, όπου η Pixar βάζει τον Γούντι, τον Μπαζ και τη Τζέσι απέναντι στον νέο μεγάλο αντίπαλο της παιδικής ηλικίας: τις οθόνες.
THE LIFO TEAM
Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Πολιτισμός / Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Ο Τζέικομπ Ελόρντι μπαίνει στο σύμπαν του Bleu de Chanel, σε μια νέα καμπάνια που σκηνοθετεί ο Αλφόνσο Κουαρόν και μοιάζει περισσότερο με μικρό κατασκοπικό φιλμ παρά με κλασική διαφήμιση αρώματος
THE LIFO TEAM