Ρωσία: Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης σε σουπερμάρκετ της Αγίας Πετρούπολης

Ρωσία: Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης σε σουπερμάρκετ της Αγίας Πετρούπολης Facebook Twitter
0

Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση σε σούπερ-μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης, που συνελήφθη χθες Σάββατο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ομολόγησε την ενοχή του, ανακοίνωσαν σήμερα οι ανακριτικές αρχές και έδωσαν πληροφορίες γι' αυτόν που τον εμφανίζουν μάλλον ως ανισόρροπο.

«Κατά την ανάκρισή του, ο ύποπτος επιβεβαίωσε πως οργάνωσε και πραγματοποίησε το έγκλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κίνητρο της πράξης του ήταν το μίσος του προς τους οργανωτές και τα μέλη ομάδων ψυχολογικής ανάλυσης στις οποίες συμμετείχε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο ύποπτος είναι εγγεγραμμένος από τα 19 του σε μια ψυχιατρική κλινική και είχε κρύψει κοντά στον τόπο της έκρηξης δύο κλειδιά USB που περιέχουν «πληροφορίες για τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη και μια φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού».

«Η έρευνα επιβεβαιώνει την ανάμιξη του κατηγορουμένου στην κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού και τη χρήση των δύο κλειδιών USB», συνεχίζει η Επιτροπή.

Ο ύποπτος ως δράστης πρόκειται να εμφανισθεί απόψε ενώπιον δικαστή και θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για τρομοκρατία.

Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και ερωτήθηκε χθες Σάββατο από το πρακτορείο Ιντερφάξ είχε δηλώσει πως ο ύποπτος είναι «ένας 35χρονος κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης ονόματι Ντμίτρι Λουκιανένκο». Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι μέλος «του εθνικιστικού αποκρυφιστικού κινήματος 'New Age'».

Το προφίλ αυτό δεν φαίνεται να συνάδει με εκείνο ενός οπαδού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση.

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας ισχύος αντίστοιχης με 200 γραμμάρια TNT, που είχε τοποθετηθεί σε σούπερ-μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης. Οκτώ εξ αυτών εξακολουθούσαν χθες να νοσηλεύονται.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM