Ο άνθρωπος που «κατέβασε» τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter αποκαλύπτει γιατί το έκανε

Ο άνθρωπος που «κατέβασε» τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter αποκαλύπτει γιατί το έκανε Facebook Twitter
0

Το να μην έχει πρόσβαση ο Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter είναι το ίδιο με τον εθισμένο που δεν μπορεί να βρει την ουσία από την οποία εξαρτάται η επιβίωσή του. 

Κι όμως, συνέβη. Στις 2 Νοεμβρίου και για 11 ολόκληρα λεπτά, ο λογαριασμός του εξαφανίστηκε. Όποιος προσπαθούμε να μπει, βρισκόταν μπροστά σε μια γαλάζια εικόνα που έλεγε πως η σελίδα δεν υπάρχει. Φυσικά, το γεγονός δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Άλλωστε, για τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχουμε να κάνουμε. Πιο συγκεκριμένα: για έναν πολιτικό που έχει ταυτίσει τον δημόσιο λόγο του με τις αναρτήσεις του στο Twitter. 

Ο άνθρωπος που «κατέβασε» τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter αποκαλύπτει γιατί το έκανε Facebook Twitter

Από εκείνη τη στιγμή όλος ο κόσμος ξεκίνησε να ψάχνει ποιος είχε τη «φαεινή» ιδέα να κατεβάσει τον λογαριασμό του και αυτός ο κάποιος, αν δεν ήταν χάκερ, θα ήταν σίγουρα υπάλληλος της εταιρίας. Αποδείχθηκε πως ήταν το δεύτερο: ο «άτιμος» που έκλεισε τον λογαριασμό (σ.σ.: έτσι τον είχε χαρακτηρίσει ο Τραμπ στη συνέχεια) ήταν ο υπάλληλος του Twitter, Bahtiyar Duysak. 

Μόλις έγινε γνωστό το όνομά του, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να ξεσκονίζουν τα πάντα για τη ζωή του προσπαθώντας να βρουν το κίνητρο της πράξης του. Χρειάστηκε να επικοινωνήσουν ακόμη και με τους οικείους του για να μάθουν περισσότερα γι΄αυτόν. 

Ο ίδιος, μιλώντας στο σάιτ TechCrunch, εξήγησε πώς και τι συνέβη. Αυτό που λέει είναι πως συνέβη ένα «λάθος». Τόσο απλά! Προσπαθώντας να θυμηθεί τι ακριβώς έκανε εκείνη την ημέρα, άρχισε να διηγείται. 

Ήταν λίγο πριν τελειώσει η βάρδια του όταν έφτασε ένα report για τη σελίδα του Τραμπ στο Twitter. Αμέσως ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία χωρίς να περάσει από το μυαλό του η σκέψη ότι αυτό που κάνει μοιάζει με την ενεργοποίηση ωρολογιακής βόμβας. 

Βέβαιος πως έκανε το σωστό, έκλεισε το κομπιούτερ του και έφυγε από το γραφείο του (στο Σαν Φρανσίσκο). Πίστευε πως οι λογαριασμοί σημαντικών προσώπων έχουν ειδική προστασία. Αρκετές ώρες μετά κατάλαβε τι έκανε όταν του το είπε μια γυναίκα. Ήταν σαν να έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι του. 

Φυσικά, από εκείνη την ημέρα έχασε τη δουλειά του και αναγκάστηκε να φύγει από τις ΗΠΑ (δεν είναι καν αμερικανός πολίτης). Χρειάστηκε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του - τη Γερμανία θεωρώντας πως με τον καιρό θα καταφέρει να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Αντιδράει, πάντως, όταν του λένε πως το έκανε για να αποφύγει τους δημοσιογράφους. Επιμένει πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή του.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υπόθεση, εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας πως: «Δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο για έναν πρώην υπάλληλό μας. Έχουμε πάρει όλα μέτρα για να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Ωστόσο, επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε την εσωτερική μας ασφάλεια, δεν προτιθέμεθα να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες των ενεργειών μας αυτή τη στιγμή». 

Πάντως, ακόμη και σήμερα ουδείς πιστεύει επακριβώς αυτά που λέει ο «δράστης», με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την πράξη του. 

Ο ίδιος επιμένει πως: «Πρόκειται για μια σειρά από συμπτώσεις με πολύ, πολύ λίγες πιθανότητες να συμβούν. Κι όμως, συνέβησαν την τελευταία ημέρα μου στη δουλειά». 

 

Με πληροφορίες από Business Insider 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM