ΤΕΜΠΗ LIVE!

Εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η έφεση Μπερλουσκόνι

Εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η έφεση Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
0

Η μεγάλη επιστροφή του Σίλβιο; Γι' αυτό παλεύει ο 81χρονος, πλέον, Μπερλουσκόνι. 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έστρεψε σήμερα (22/11) την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς οι δικηγόροι του αγωνίζονται να αποκτήσει ξανά δικαίωμα εκλογής στις ιταλικές εκλογές.

Οι δικαστές στο δικαστήριο στο Στρασβούργο της Γαλλίας προέβησαν σε ακρόαση σχετικά με την έφεση του Μπερλουσκόνι, εναντίον της απαγόρευσης που του επεβλήθη στο να κατέχει δημόσιο αξίωμα και που προέκυψε από καταδίκη για φοροδιαφυγή -που ο ίδιος αρνείται- το 2013.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ο Μπερλουσκόνι τρέχει με το χρόνο. Θέλει να ανατραπεί η απαγόρευση εγκαίρως για τις εκλογές που θα γίνουν μέχρι τα τέλη Μαΐου. Επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κεντροδεξιό συνασπισμό μετά τις εκλογές και οι ελπίδες του ενισχύονται από τη νίκη σε περιφερειακές εκλογές στη Σικελία αυτό τον μήνα.

«Το δικαστήριο είναι απίθανο να καταλήξει σε ετυμηγορία εγκαίρως για τις εκλογές», δήλωσε ο Andrea Montanino, ανώτερος σύμβουλος στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσινγκτον. «Ο Μπερλουσκόνι θέλει να φτιάξει κλίμα, να δει ο κόσμος ότι είναι θύμα του ιταλικού δικαστικού συστήματος, εναντίον του οποίου αγωνιζόταν πάντα», πρόσθεσε.

Οι διαφορές και οι μάχες του πρώην πρωθυπουργού με το νόμο στην Ιταλία έφεραν στο φως υποτιθέμενα σεξουαλικά πάρτι, γνωστά ως «bunga-bunga», τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «κομψά δείπνα» και ισχυρισμούς για διαφθορά, που βέβαια αρνείται. Έχει απορρίψει δικαστές και εισαγγελείς, επειδή τους θεωρούσε «διανοητικά καθυστερημένους».

Αυτόν τον μήνα, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι ένα κεντροδεξιό κυβερνητικό πρόγραμμα θα περιλάμβανε φορολογικές περικοπές, ένα νέο ενιαίο φόρο «όσο το δυνατόν χαμηλότερο», διακοπή της παράνομης μετανάστευσης και κίνηση «ενάντια στην Ευρώπη των γραφειοκρατών».

Ο Μπερλουσκόνι, που έκανε έφεση το 2013, υποστηρίζει ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα δικαιώματά του όπως δήλωσε ο Andrea Saccucci, ένας από τους δικηγόρους του, σε τηλεφωνική συνέντευξη πριν από την ακρόαση, στην οποία ο Μπερλουσκόνι δεν παραβρέθηκε.

Με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters 

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM