Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είχε εκπροσωπήσει τον Τραμπ σε συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είχε εκπροσωπήσει τον Τραμπ σε συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους Facebook Twitter
0

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ως σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, εκπροσώπησε τον υποψήφιο πρόεδρο σε συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους, μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το CNN.

Τον περασμένο μήνα, ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στο FBI κι αναφορικά «με τον χρόνο, την έκταση, αλλά και την φύση των σχέσεων και των επαφών του με ξένους υπηκόους, οι οποίοι σύμφωνα με την αντίληψή του είχαν στενές σχέσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης», όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο πρώην σύμβουλος επεδίωκε μία συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του (τότε) προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τον Απρίλιο του 2016 είχε συνάντηση με έναν καθηγητή που του είπε ότι «οι Ρώσοι» είχαν «επιβλαβείς πληροφορίες» για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον «στην μορφή των χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων» όπως φαίνεται από δικαστικά έγγραφα.

Μετά την απαγγελία των καταγγελιών σε βάρος του Παπαδόπουλου, οι συνεργάτες του προέδρου Τραμπ υποβαθμίζουν την επιρροή που ασκούσε ο πρώην σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο πρόεδρος Τραμπ από την πλευρά του, τον χαρακτήρισε «ένα νέο, χαμηλόβαθμο εθελοντή»μέσω ανάρτησης του στο Twitter. Ο πρώην σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσε ότι ο Παπαδόπουλος δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το «παιδί για τους καφέδες» στην προεκλογική εκστρατεία. Η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ήταν μέλος σ' «ένα συμβούλιο εθελοντών που συγκλήθηκε μια φορά στην διάρκεια ενός έτους».

Ωστόσο, αναφορές που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν ότι ο Παπαδόπουλος δρούσε ως εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με πλήρη ενεργά καθήκοντα, ο οποίος είχε γνώση για τις εξελίξεις της προεκλογικής εκστρατείας σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Ένα βίντεο που έχει στην κατοχή της, η εφημερίδα «Washington Post» αποδεικνύει ότι ο Παπαδόπουλος συναντήθηκε με Ισραηλινούς εποίκους την περίοδο προετοιμασίας της τελετής ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ, στην Ουάσινγκτον.

«Είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με τον Γιόσι Νταγκάν που ηγείται ομάδας εποίκων στην Δυτική Όχθη κι ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι της Ιουδαίας και της Σαμάριας θα έχουν ένα ευτυχές 2017. Προσβλέπουμε στο πλαίσιο μιας νέας σχέσης με το σύνολο του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής Ιουδαίας και της Σαμάριας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παπαδόπουλος. Τα βιβλικά ονόματα των δύο περιοχών χρησιμοποιούνται από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ισραήλ, αλλά και από ομάδες ισραηλινής επιρροής, για να δηλώσουν ότι η Δυτική Όχθη αποτελεί ισραηλινό έδαφος.

Στην διάρκεια της διεξαγωγής του Κεντρικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2016, ο Παπαδόπουλος μίλησε σε ένα πάνελ συζήτησης που οργάνωσε η Αμερικανο-εβραϊκή Κοινότητα (AJC). Η κοινότητα σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα περιέγραψε την συμμετοχή του Παπαδόπουλου ως μία ευρύτερη προσπάθεια που έκανε προκειμένου να διατηρήσει επαφές «με συμβούλους των δύο κομμάτων» στις προεκλογικές τους εκστρατείες, αλλά και στις εθνικές επιτροπές τόσο των Ρεπουμπλικάνων, όσο και των Δημοκρατικών.

Δύο μήνες πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2016, ο Παπαδόπουλος συναντήθηκε με αξιωματούχο της βρετανικής κυβέρνησης σε «μία συνάντηση εργασίας» γνωστοποίησε με δήλωσή του εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών. «Όπως είναι αναμενόμενο κατά την περίοδο μιας προεκλογικής εκστρατείας, επιδιώκουμε ν' αναπτύξουμε επαφές με στελέχη των προεκλογικών εκστρατειών στο Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα. Οι επαφές αυτές, αποτελούν συνηθισμένη διπλωματική δραστηριότητα», σύμφωνα με την ίδια δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM