No.1

Πέντε νεκροί από την καταιγίδα που έπληξε την κεντρική Ευρώπη

Πέντε νεκροί από την καταιγίδα που έπληξε την κεντρική Ευρώπη Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα που έπληξε νωρίς το πρωί της Κυριακής την κεντρική Ευρώπη, προκαλώντας διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και προβλήματα στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης.

Στη Δημοκρατία της Τσεχίας, από πτώση δέντρων σκοτώθηκε μία γυναίκα κοντά στην Τρέμπιτς (νοτιοανατολικά) και ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Ζιτζίν (βορειοανατολικά).

Στην Πολωνία, ένας οδηγός σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του αφού προσέκρουσε σε κλαδί που είχε πέσει στον δρόμο κοντά στη Ζετσίν (βορειοδυτικά), σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Η πτώση ενός κλαδιού πάνω στο αυτοκίνητό του σκότωσε άλλον έναν αυτοκινητιστή στην πόλη Οπόλε (δυτικά), σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Στη Γερμανία, ένας 63χρονος που κοιμόταν σε ένα μικρό λεωφορείο σε έναν καταυλισμό στην Μπάιε ντε Τζάντε, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αιφνιδιάστηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει με τα πόδια, ανέφερε η αστυνομία.

Στο Αμβούργο, δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως στη συνοικία της ψαραγοράς, κοντά στον Έλβα. Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την εταιρία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Οι ισχυροί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας σε δεκάδες σιδηροδρομικές γραμμές και πολλούς αυτοκινητοδρόμους στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Η στάθμη του νερού σε πολλούς ποταμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας έφθασε το όριο συναγερμού.

«Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό», ανέφερε σήμερα το πρωί σε μια ανακοίνωση η Σόνια Χολινγκέροβα Χεντρίκοβα, εκπρόσωπος της δημόσιας εταιρίας ηλεκτρισμού CEZ.

Περίπου 200.000 άτομα έχουν επηρεαστεί από τις διακοπές ρεύματος στη δυτική Πολωνία.

Στην Αυστρία, οι διοργανωτές ακύρωσαν σήμερα το πρωί το σλάλομ έναρξης του παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι ανδρών στο Σόλντεν, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα έως και 100 χλμ την ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM