Γαλλία: Εμπρηστική επίθεση σε οχήματα αστυνομικών στην Γκρενόμπλ

Γαλλία: Εμπρηστική επίθεση σε οχήματα αστυνομικών στην Γκρενόμπλ Facebook Twitter
0

Άγνωστοι πυρπόλησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οχήματα που ανήκαν σε αστυνομικούς και σε μέλη των οικογενειών τους, σε ένα συγκρότημα κατοικιών στα προάστια της Γκρενόμπλ, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν κλείσει την περίφραξη του συγκροτήματος, προφανώς για να εμποδίσουν τους ενοίκους να διαφύγουν και τους διασώστες να μπουν σε αυτό. Κανείς από τους 24 ανθρώπους που ζούσαν εκεί δεν έπαθε το παραμικρό. Από τη φωτιά καταστράφηκαν τέσσερα ιδιωτικά αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα.


Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Πρόκειται για τον δεύτερο εμπρησμό αυτοκινήτων αστυνομικών, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, στην ίδια περιοχή.


Επιθέσεις σαν αυτή μπορεί να ισοδυναμούν με τρομοκρατία, τόνισε ο εισαγγελέας της Γκρενόμπλ Ζαν-Ιβ Κοκιγιά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως είπε, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε παρόμοιες, πρόσφατες επιθέσεις από ακροαριστερές οργανώσεις. Την ευθύνη για την προηγούμενη επίθεση στην Γκρενόμπλ ανέλαβε μια ομάδα που ανακοίνωσε ότι ο εμπρησμός έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίκη εννέα ακτιβιστών που κατηγορούνται ότι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στο Παρίσι, τον Μάιο του 2016.


Τον περασμένο μήνα πυρπολήθηκαν επίσης πέντε περιπολικά στη Λιμόζ, στην κεντρική Γαλλία.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM