Άμπε και Τραμπ συμφώνησαν να συνεργαστούν για μεγαλύτερη πίεση στην Β. Κορέα

Άμπε και Τραμπ συμφώνησαν να συνεργαστούν για μεγαλύτερη πίεση στην Β. Κορέα Facebook Twitter
0

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να συνεργαστούν για την κλιμάκωση της πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον Γιασουτόσι Νισιμούρα, αξιωματούχο της ιαπωνικής κυβέρνησης. 

 

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά την μεγάλη νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Άμπε, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες.Ο Νισιμούρα δήλωσε ότι ο Άμπε κι ο Τραμπ σχεδιάζουν να παίξουν γκολφ μαζί στις 5 Νοεμβρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του, στην Ιαπωνία.

 

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει “λεπτομερειακά” το πρόβλημα με την Βόρεια Κόρεια, μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, τον επόμενο μήνα.Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την δέσμευση των δύο χωρών να συνεργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η δήλωση του Άμπε έγινε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την μεγάλη νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού του, στις εκλογές που έγιναν χθες.

Ο πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφτεί επίσημα την Ιαπωνία, στις 5 Νοεμβρίου.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM