Αυτή η χώρα χάρηκε πάρα πολύ με τη νίκη Κουρτς στην Αυστρία

Αυτή η χώρα χάρηκε πάρα πολύ με τη νίκη Κουρτς στην Αυστρία Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο συνεχάρη τον Αυστριακό Σεμπάστιαν Κουρτς για την εκλογική του νίκη και χαιρέτισε τις θέσεις του στο μεταναστευτικό χαρακτηρίζοντάς τες συναφείς με εκείνες της Βουδαπέστης και αποκαλώντας τον ίδιο προσωπικό του φίλο.

 

Χθες Κυριακή, η Αυστρία έκανε στροφή προς τα δεξιά δίνοντας στο ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας εντολή για να συμμετάσχει στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον νεαρό συντηρητικό νικητή των εκλογών.

 

"Χαιρόμαστε που ένα αδελφό κόμμα κέρδισε τις εκλογές... και είμαστε χαρούμενοι που νίκησε ο υποψήφιός του, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις εκπροσώπησε παρόμοιες θέσεις με την ουγγρική κυβέρνηση αναφορικά με την μετανάστευση", είπε ο Σιγιάρτο προσερχόμενος για συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις οποίες συμμετείχε συνήθως και ο Κουρτς.

 

Ο Σιγιάρτο είπε ότι αναμένει οι χώρες της ανατολικής ΕΕ με αντι-μεταναστευτικές θέσεις --Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Δημοκρατία της Τσεχίας-- να συνεργαστούν στενότερα σήμερα με την Αυστρία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM