Μαδούρο εναντίον Ραχόι: «Ποιoς είναι ο δικτάτορας;»

Μαδούρο εναντίον Ραχόι: «Ποιoς είναι ο δικτάτορας;» Facebook Twitter
0


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επέκρινε με σφοδρότητα σήμερα τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

O Μαδούρο δήλωσε πως ο συντηρητικός ηγέτης είναι ένας υποκριτής επειδή υποστηρίζει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ενώ στην πατρίδα του καταστέλλει τους διαφωνούντες, καθώς επιχείρησε να σταματήσει τη διεξαγωγή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.


Η Ισπανία είναι ένας ηχηρός επικριτής του αριστερού Μαδούρο καθώς τον κατηγορεί ότι υπονομεύει τη δημοκρατία της Βενεζουέλας και έχει βυθίσει στην απελπισία τα 30 εκατομμύρια πολίτες της χώρας του εξαιτίας ελλείψεων στα τρόφιμα και τα φάρμακα.


Ως απόδειξη ότι ο Ραχόι είναι αυτός που δεν διαθέτει δημοκρατικά διαπιστευτήρια, ο Μαδούρο επικαλέσθηκε τις εικόνες στις οποίες οι ειδικές μονάδες της ισπανικής αστυνομίας φαίνονται να εισβάλλουν σήμερα σε εκλογικά τμήματα σ' ολόκληρη την Καταλονία και να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια.


«Ποιoς είναι ο δικτάτορας;» δήλωσε ο Μαδούρο κατά την έναρξη της σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής του.
«Ο Μαριάνο Ραχόι επέλεξε το αίμα, τα γκλομπ, τα χτυπήματα και την καταπίεση εναντίον ενός ευγενικού λαού. Δίνουμε το χέρι μας στον λαό της Καταλονίας. Αντιστάσου Καταλονία! Η Λατινική Αμερική σε θαυμάζει», πρόσθεσε ο Μαδούρο.


Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατηγόρησε με τη σειρά της τον Μαδούρο για υποκρισία στην επίθεσή του εναντίον του Ραχόι λέγοντας πως ο βενεζουελανός ηγέτης κατέστειλε βίαια διαδηλωτές που επί τέσσερις μήνες ζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια, πρόωρες εκλογές και σεβασμό του κοινοβουλίου που ελέγχει η αντιπολίτευση.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ