Γαβρόγλου: Το σύστημα των Πανελλαδικών δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης

Γαβρόγλου: Το σύστημα των Πανελλαδικών δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης Facebook Twitter
0

«Η Παιδεία για την κυβέρνηση αυτή, είναι προτεραιότητα και ως προς τη βελτίωση της και ως προς την οικονομική στήριξή της», τονίζει ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η κριτική έχει εστιαστεί στην εξέταση του Ιανουαρίου, ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι το υπουργείο προτείνει ο βαθμός του Ιανουαρίου να μετράει μόνο όταν βελτιώνει τον βαθμό του Ιουνίου.

«Όλα αυτά είναι σαφέστατα. Ο εστιασμός της κριτικής μόνο σε αυτό το σημείο είναι βολικό άλλοθι, μιας και πολλοί δεν θέλουν να εμπλακούν στη συζήτηση για το Λύκειο και τη νέα δομή μαθημάτων. Και δεν το θέλουν γιατί γνωρίζουν ότι τότε θα αναγκαστούν να αναγνωρίσουν πως το σχέδιο μας ανοίγει τη μοναδική στις σημερινές συνθήκες προοπτική για την αναβάθμιση του Λυκείου».

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το σύστημα των Πανελλαδικών δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης, με τρόπο τέτοιο που να παίξει ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο», σημειώνει. Εξηγεί, μεταξύ άλλων, ότι παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες κάποιων εκπαιδευτικών, η Γ' Λυκείου δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο και ότι μετά τον Μάρτιο ελάχιστοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο.

«Γι' αυτό κι εμείς λέμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα των Πανελλαδικών θα καταργηθεί. Όποιοι λένε ότι εμείς είπαμε πως θα καταργηθούν οι εξετάσεις, το κάνουν εκ του πονηρού μιας και γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σύστημα χωρίς εξετάσεις», υπογραμμίζει.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM