Κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ τάσσεται πλέον η πλειονότητα των Γερμανών

Κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ τάσσεται πλέον η πλειονότητα των Γερμανών Facebook Twitter
0

Την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκρίνει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Civey για λογαριασμό της εφημερίδας «Die Welt».


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, στην ερώτηση «Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ;», το 73,1% των ερωτηθέντων απαντά «Ναι, οπωσδήποτε», ενώ το 16,3% απαντά «μάλλον ναι».

Σε ποσοστό 2,8% ανέρχονται εκείνοι που δηλώνουν αναποφάσιστοι και μόλις το 7,8% εκφράζεται «κατά» ή «μάλλον κατά» της προοπτικής διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.


Όπως αναφέρει η «Die Welt», η καθαρή πλειοψηφία υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομάδα 17-29 ετών διακοπή της διαδικασίας ζητεί το 84,4%, ενώ στην ομάδα 40-49 το 92%.


Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, την ισχυρότερη αντίσταση στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ προβάλλουν οι πιθανοί ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) με 96%, ενώ την μικρότερη οι πιθανοί ψηφοφόροι των Πρασίνων, με 79,8%.

Όπως επισημαίνει πάντως η εφημερίδα, την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ ζητούν το τελευταίο διάστημα τόσο ο αυστριακός Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν όσο και ο αρχηγός του Κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, του οποίου το κόμμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου να επιστρέψει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για «δεύτερη Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM