«Μαζεύουν» τα σχόλια Τραμπ για τη Β. Κορέα: «Αυθόρμητες» οι δηλώσεις περί «πυρός και μανίας»

«Μαζεύουν» τα σχόλια Τραμπ για τη Β. Κορέα: «Αυθόρμητες» οι δηλώσεις περί «πυρός και μανίας» Facebook Twitter
0

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα απαντήσει με «πυρ και μανία» εάν η Βόρεια Κορέα προβεί σε επιπλέον απειλές κατά των ΗΠΑ ήταν «απρογραμμάτιστες και αυθόρμητες», δήλωσε σήμερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος με γνώση του θέματος.


Τα σχόλια ήταν «όλα (έμπνευσης) του Τραμπ» επισήμανε άλλος ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος όπως και ο πρώτος ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε: «Η Βόρεια Κορέα καλύτερα να μην διατυπώνει άλλες απειλές εναντίον των ΗΠΑ. Θα έρθουν αντιμέτωποι με πυρ και μανία, σε βαθμό τέτοιο που ο πλανήτης δεν έχει ξαναδεί».

Ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που ασχολείται με το ζήτημα της Βόρειας Κορέας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters: «Τα σχόλια του προέδρου Τραμπ ήταν απρογραμμάτιστα και αυθόρμητα».


«Δεν είχαν προηγηθεί συζητήσεις σχετικά με την κλιμάκωση της ρητορικής ως απάντηση στις δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ (Γιονγκ Ουν) ή σχετικά με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις κάτι τέτοιου» εξήγησε ο αξιωματούχος. «Εντούτοις είναι σημαντικό για τους Βορειοκορεάτες να κατανοήσουν ότι η στρατηγική υπομονή αυτής της χώρας έχει εξαντληθεί σε αντίθεση με την αποφασιστικότητά μας να προασπιστούμε τους συμμάχους μας, κάνοντας ό,τι χρειαστεί».


Εξάλλου, άλλοι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι, που επίσης μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, επισήμαναν ότι η απειλή του προέδρου περί «πυρός και μανίας» δεν βοηθάει και ενέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει μια ανεπιθύμητη απάντηση από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.


Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να απομακρυνθούν από το πλευρό της Ουάσιγκτον οι χώρες σύμμαχοι των ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα όπως επίσης και οι αντίπαλοί της, η Κίνα και η Ρωσία, από τις οποίες οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν στην άσκηση πίεσης προς τον Κιμ να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σάια ΛαΜπέφ γλιτώνει τη φυλακή για τον καβγά του καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη

Ειδήσεις / Ο Σάια ΛαΜπέφ γλιτώνει τη φυλακή για τον καβγά του καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη

Ο ηθοποιός δήλωσε ένοχος για τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες σωματικής επίθεσης και θα πρέπει να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ, σεμινάρια ευαισθητοποίησης και μαθήματα διαχείρισης θυμού.
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΜΥΓΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙ

Διεθνή / Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαρκοφάγο παράσιτο, με τα πρώτα θύματά του να εντοπίζονται στο Τέξας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον εντοπισμό για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια σαρκοφάγου παρασίτου στο Τέξας - Ποιους απειλεί και πώς εξαπλώνεται
THE LIFO TEAM
ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΤΖΙΛ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Διεθνή / Τζο Μπάιντεν: Η σύζυγός του μιλά για την πίεση λίγο πριν αποσυρθεί από τις εκλογές του 2024 - «Δεν είχα επιλογή»

Η Τζιλ Μπάιντεν, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου, μιλά ανοιχτά για τις ημέρες μετά το ντιμπέιτ του συζύγου της με τον Τραμπ, που καθόρισε την πορεία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024 αλλά και την ίδια τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα που περιορίζει την εξουσία του Τραμπ απέναντι στο Ιράν

Ισχυρό πολιτικό πλήγμα για τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς οι βουλευτές ενέκριναν με 215 ψήφους υπέρ και 208 κατά μέτρο που τον υποχρεώνει να ζητά την έγκριση του Κογκρέσου
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΚΟΥΒΕΙΤ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: Οι ΗΠΑ διαψεύδουν τους Φρουρούς της Επανάστασης για το χτύπημα στο Κουβέιτ

Το σώμα των Φρουρών υποστήριξε ότι η επίθεση στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ οφειλόταν σε δυσλειτουργία του πυραυλικού συστήματος Patriot - «Το Ιράν χτύπησε το αεροδρόμιο με drones σε μια σκόπιμη επίθεση», λέει η Centcom
THE LIFO TEAM