Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι δεν θέλει στη χώρα τον Τούρκο αντιπρόεδρο

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι δεν θέλει στη χώρα τον Τούρκο αντιπρόεδρο Facebook Twitter
0

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές δεν είναι ευπρόσδεκτος να ταξιδέψει στην Ολλανδία για μια εκδήλωση Τούρκων μεταναστών στη χώρα με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.


Σε ανακοίνωσή του το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η παρουσία του Τουρκές ή άλλου μέλους τους τουρκικής κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητη «με δεδομένη την κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας».
Αξιωματικοί του στρατού προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι τον Ιούλιο σε μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι δεν εξέφρασαν επαρκή στήριξη προς την κυβέρνησή του αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.


Λίγο πριν τις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας είχε κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα Τούρκους υπουργούς που προσπάθησαν να μεταβούν στην Ολλανδία για να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία μεταξύ των Τούρκων μεταναστών για το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Απρίλιο στην Τουρκία.
Η σημερινή απόφαση είναι «φυσική συνέπεια» των γεγονότων του Μαρτίου, τονίζεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ