Λονδίνο: Ένα 5χρονο αγόρι είναι το μικρότερο θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ

Λονδίνο: Ένα 5χρονο αγόρι είναι το μικρότερο θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ Facebook Twitter
0

Ένα πεντάχρονο αγόρι ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως το μικρότερο, μέχρι στιγμής, σε ηλικία θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, η οποία ξέσπασε πριν από δύο εβδομάδες και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.


Ο μικρός Isaac Paulos χαρακτηρίστηκε αγνοούμενος όταν άφησε το χέρι ενός γείτονα που προσπαθούσε να τον απομακρύνει από το φλεγόμενο κτίριο με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει η Guardian, η ιατροδικαστής είπε πως ο Isaac, ο οποίος διέμενε με την οικογένειά του σε διαμέρισμα του 18ου ορόφου, βρέθηκε στον 13ο όροφο. Ταυτοποιήθηκε από τα οδοντιατρικά αρχεία και η προκαταρκτική αιτία θανάτου προσδιορίστηκε ως εισπνοή καπνού.

Λονδίνο: Ένα 5χρονο αγόρι είναι το μικρότερο θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ Facebook Twitter


«Ο Isaac, ο πολυαγαπημένος μας γιος, μας έφυγε μόλις στα πέντε του χρόνια. Θα λείψει σε όλους μας αυτό το ευγενικό, γεμάτο ενέργεια, γενναιόδωρο αγοράκι. Ήταν τόσο καλό παιδί, τον αγαπούσαν οι φίλοι και η οικογένειά του. Θα μας λείπει για πάντα, αλλά γνωρίζουμε ότι τον φροντίζει ο Θεός τώρα και ότι είναι ασφαλής στον παράδεισο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.


Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει περίπου 20 από τους 79 νεκρούς, αγνοούμενους ή φερόμενους ως νεκρούς, και έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχομένως να μη γίνει ποτέ γνωστό ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν στην πυρκαγιά.


Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις για την αντίδρασή της απέναντι στην τραγωδία, ενώ η αστυνομία θα εξετάσει την απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας, για την πυρκαγιά.


Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι η εξωτερική επένδυση του κτιρίου είχε αποτύχει σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας και χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ίδιο συνέβη και με τα 75 πολυώροφα κτίρια στην Αγγλία με παρόμοια εξωτερική επένδυση. Μετά την πυρκαγιά, η αμερικανική εταιρεία Arconic Inc σταματά όλες τις εξαγωγές της εξωτερικής επένδυσης Reynobond PE που χρησιμοποιεί σε πολυώροφα κτίρια και που είχε χρησιμοποιήσει και στον Πύργο Γκρένφελ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Διεθνή / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Ανεξαρτήτως της αμφιλεγόμενης παρουσίας της στα social media και των τρανσφοβικών της απόψεων, η διάσημη συγγραφέας είναι και πάλι στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Η ιδεολογικά υποκινούμενη παρερμηνεία του Τραμπ για το Title IX επικεντρώνεται σε μια στενή, δυαδική άποψη για το φύλο, η οποία αποκλείει την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και φοιτητών
LIFO NEWSROOM