Το μήνυμα των ΗΠΑ για την Αγία Σοφία: H Tουρκία να σεβαστεί την ιστορία της

Το μήνυμα των ΗΠΑ για την Αγία Σοφία: H Tουρκία να σεβαστεί την ιστορία της Facebook Twitter
0


Μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα πρέπει να διατηρήσει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δύο ημέρες μετά την τέλεση μουσουλμανικής προσευχής και την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στο μνημείο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ είπε πως οι ΗΠΑ λένε στην Τουρκία πως θα πρέπει να διατηρήσει την παράδοσή της και την πολύπλοκη ιστορία της Αγίας Σοφίας.

Ωστόσο απέφυγε να πει πως οι ΗΠΑ είναι ανοιχτά αντίθετες με την μετατροπή της σε τζαμί.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Ο πρόεδρος της Τουρκίας θέλει να μετατρέψει την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε ένα τζαμί. Χθες έχουν μουσουλμανικές προσευχές στην εκκλησία και ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν αυτές τις λειτουργίες. Και ήθελα να μάθω τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με αυτό.

Χέδερ Νάουερτ: Η Αγία Σοφία, είναι μνημείο εξαιρετικής σημασίας, και το καταλαβαίνουμε αυτό και το σεβόμαστε. Καλούμε λοιπόν την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τρόπο που να σέβεται τη σύνθετη ιστορία της.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Αυτό σημαίνει πως είστε αντίθετοι με την ιδέα να μετατραπεί σε τζαμί;

Χέδερ Νάουερτ: Δεν είπα αυτό. Είναι μια περίπλοκη ιστορία και αναγνωρίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία για άλλες θρησκείες, πολλές θρησκείες. Και γι 'αυτό απλώς θα ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να το κάνει αυτό, για να τη διατηρήσει».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM