Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις αποσύρεται από την υποκριτική

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις αποσύρεται από την υποκριτική Facebook Twitter
3

Ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του και βραβευμένος με τρία όσκαρ (σ.σ. ο μοναδικός στην ιστορία των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου για τις ταινίες «Το αριστερό μου πόδι», «Θα χυθεί αίμα», «Λίνκολν») ανακοίνωσε ξαφνικά ότι αποσύρεται από την υποκριτική, σύμφωνα με το Variety.

Ο 60χρονος ηθοποιός που έχει σφραγίσει με το ταλέντο και τις ερμηνείες του μερικούς από τους εμβληματικότερους κινηματογραφικούς ρόλους (έχει υποδυθεί μεταξύ άλλων προέδρους, συγγραφείς, πολεμιστές, αρχηγούς συμμοριών κ.α.) σε μία καριέρα που ξεπερνά τις τέσσερις δεκαετίες, θα παίξει σε μία τελευταία ταινία που αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου του 2017.

Πρόκειται για ένα δραματικό φιλμ που τοποθετείται στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1950 και ασχολείται με τον κόσμο της μόδας (σ.σ. ο τίτλος του δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως).

Η ταινία φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον, σε μία ακόμη συνεργασία των δυο τους μετά το εξαιρετικό «Θα χυθεί αίμα» του 2007, το οποίο χάρισε στον Βρετανό ηθοποιό το δεύτερο όσκαρ του.

Η εκπρόσωπός του Λιούις, Λέσλι Νταρτ επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά δεν αποκάλυψε γιατί ο πελάτης της πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την υποκριτική.

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός. Είναι εξαιρετικά ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες του και στο κοινό, όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσωπική απόφαση και ούτε αυτός, ούτε οι εκπρόσωποι του θα κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο για το θέμα», ανέφερε η Νταρτ.

Με πληροφορίες από το Variety

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πάνω από 100.000 εκθέματα, ανάμεσά τους ο θησαυρός του Τουταγχαμών, φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως αφιερωμένο αποκλειστικά σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Πολιτισμός / Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Ο πίνακας εκτίθεται σήμερα στο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα - Οι κληρονόμοι ζητούν την επιστροφή του πίνακα και αποζημίωση αντίστοιχη με τη σημερινή αγοραία αξία του έργου
LIFO NEWSROOM
Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Πολιτισμός / Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Παρά τις νέες συλλήψεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κοσμήματα πιθανότατα έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, ώστε να διατεθούν παράνομα στην αγορά πολύτιμων λίθων
LIFO NEWSROOM