Βρετανία: Ο υπ. Οικονομικών θα επιδιώξει την παραμονή στην τελωνειακή ένωση

Βρετανία: Ο υπ. Οικονομικών θα επιδιώξει την παραμονή στην τελωνειακή ένωση Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ θα επιδιώξει την παραμονή της χώρας στη τελωνειακή ένωση, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit και να αλλάξει την προσέγγιση της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, υποστήριξε χθες η εφημερίδα Times, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

 

Σύμφωνα με τους Τάιμς, μετά τις καταστροφικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης όπου η κυβέρνηση έχασε την πλειοψηφία της, ο Χάμοντ πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει το σχέδιό της να επιδιώξει τη δική της πολιτική εμπορίου εκτός της τελωνειακής ένωσης.

 

Η τελωνειακή ένωση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγγυάται εμπόριο ελεύθερο από δασμούς εντός της ΕΕ, αλλά απαγορεύει σε μέλη της να συνάψουν συμφωνίες με τρίτους. Νωρίτερα χθες, υψηλόβαθμο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Μάικλ Γκοβ, είπε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση, σύμφωνα με τη θέση της κυβέρνησης πριν τις εκλογές.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM