H Kίνα έφτιαξε το πρώτο επιβατικό τζετ και έχει ήδη 600 παραγγελίες

H Kίνα έφτιαξε το πρώτο επιβατικό τζετ και έχει ήδη 600 παραγγελίες Facebook Twitter
1

H Kίνα έφτιαξε το πρώτο επιβατικό τζετ και έχει ήδη 600 παραγγελίες Facebook Twitter

 

Τα 600 αεροσκάφη έφθασαν σήμερα οι παραγγελίες για το πρώτο μεγάλο επιβατικό τζετ κινεζικής κατασκευής, το C919, καθώς ένας νέος πελάτης προχώρησε στην παραγγελία 30 αεροπλάνων.

 

Η China Everbright Financial Leasing κατέθεσε σήμερα την παραγγελία της στην Επιχείρηση Εμπορικών Αεροσκαφών της Κίνας (COMAC), την εταιρία κατασκευής του C919 που εδρεύει στη Σανγκάη.

 

Ο Τζανγκ Τζινλιάνγκ, πρόεδρος της China Everbright Bank, που έχει ποσοστό 90% στην Everbright Financial Leasing, δήλωσε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει τη συνεργασία με την COMAC στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης καθώς και στο μάρκετινγκ.

 

 

Μέχρι στιγμής, 24 εγχώριοι και ξένοι πελάτες, μεταξύ των οποίων και ο εθνικός αερομεταφορέας της Κίνας Air China, έχουν κάνει παραγγελίες για το αεροσκάφος. Το C919 ολοκλήρωσε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση τον Μάιο, κατατάσσοντας την Κίνα τέταρτη κατά σειρά ανάμεσα τους παραγωγούς μεγάλων αεροσκαφών μετά τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και τη Ρωσία. Το κινεζικό αεροσκάφος μπορεί να συγκριθεί με το ανανεωμένο Airbus 320 και τη νέα γενιά 737 της Boeing, σηματοδοτώντας την είσοδο της χώρας στην παγκόσμια αεροπορική αγορά.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM