Καζακστάν: Αναβλήθηκαν επ' αόριστον οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

Καζακστάν: Αναβλήθηκαν επ' αόριστον οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία Facebook Twitter
0

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την κρίση στη Συρία που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας και ήταν προγραμματισμένο να επαναληφθούν στις 12 και 13 Ιουνίου στην Αστάνα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν.

 

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγο πριν τη συνάντηση του απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την κρίση στη χώρα.

 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μόλις λάβαμε από τις εγγυήτριες χώρες της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Αστάνα, εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Τουρκίας και το Ιράν θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες τις συναντήσεις εργασίας στις πρωτεύουσές τους σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Άνουαρ Τζαϊνάκοφ.

 

Οι συναντήσεις αυτές έχουν κυρίως στόχο οι τρεις χώρες να βρουν κοινές θέσεις για θέματα που συνδέονται με την εφαρμογή ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία και την ενίσχυση της εκεχειρίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

 

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο οι διοργανωτές συζητάνε για τις ημερομηνίες του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων.

 

«Όταν οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες και αποφασιστεί η συμμετοχή, θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

 

Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων στην Αστάνα είχε ανακοινωθεί στις αρχές Ιουνίου από τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, ενώ ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα Ριάντ Χάνταντ είχε δηλώσει ότι η Δαμασκός έχει λάβει πρόσκληση.

 

Στη διάρκεια των τελευταίων συνομιλιών στην Αστάνα τον Μάιο η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία είχαν υιοθετήσει ένα σχέδιο με στόχο τη δημιουργία ασφαλών ζωνών ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη εκεχειρία σε πολλές περιοχές της Συρίας. Έκτοτε έχει παρατηρηθεί μείωση των συγκρούσεων στις περιοχές αυτές, όμως μένουν να επιλυθούν πολλά προβλήματα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM