Βερολίνο και άλλες 17 χώρες της Ε.Ε, εμπόδισαν τη διεξαγωγή της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη

Βερολίνο και άλλες 17 χώρες της Ε.Ε, εμπόδισαν τη διεξαγωγή της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Η Γερμανία μαζί με άλλες 17 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -επί συνόλου 28 μελών του ΝΑΤΟ- τάχθηκαν σθεναρά, στην τελευταία συνάντησή τους, κατά της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2018 και υπέρ της διεξαγωγής της στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Τυπικά η σχετική απόφαση θα ληφθεί πάντως τον Ιούνιο.

 «Δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Τουρκία διεθνώς και να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την εσωτερική πολιτικής της Τουρκίας» έλεγαν διπλωματικές πηγές του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που τάσσονται υπέρ της εναλλακτικής λύσης των Βρυξελλών συγκαταλέγονται, εκτός από τη Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία, από δε τις μη ευρωπαϊκές ο Καναδάς.

Πρόκειται για μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης των σχέσεων με την Άγκυρα και ένα πολιτικό χτύπημα για τον Ερντογάν, ο οποίος ήθελε να αναβαθμίσει με την σύνοδο τη χώρα του, υποστηρίζει η Welt.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι τεταμένες και πάλι αυτόν τον καιρό, λόγω της άρνησης της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν την βάση του Ιντσιρλίκ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM